Testing Lab testasi suomalaisia Tritanium eXtend -kompressiotuotteita aidoissa käyttötilanteissa 2 kuukauden ajan monipuolisesti eri lajeissa 12 testaajan testiryhmällä kuntoilijoilla ja kilpaurheilijoilla. Kaikki Tritanium eXtend -kompressiotuotteet suunnitellaan kokonaan kotimaassa. Puolueettomat testaajat totesivat tuotteen toimivuuden ja laadun sekä tuotteen käytön hyödyt ja positiiviset vaikutukset mm. suoritusmukavuuteen, suorituskyvyn lisääntymiseen, palautumisen tehostumiseen ja vammariskin vähentymiseen aidoissa käyttötilanteissa. Lisäksi testauksen tarkoituksena oli kerätä parannusehdotuksia ja kehitysideoita Tritaniumin innovatiiviseen kehitystyöhön parhaan mahdollisen käyttökokemuksen ja suorituskyvyn takaamiseksi myös jatkossa.

 

Testattavat Tritanium eXtend -tuotteet

Tritaniumin eXtend-mallisto pitää sisällään kahden eri paineluokan kompressiotuotteet ja ne tulivat molemmat samalle testaajalle testattaviksi. Korkeamman paineluokan eXtend High –tuotteet on suunniteltu erityisesti intensiiviseen harjoitteluun ja kilpailukäyttöön. Matalamman paineluokan eXtend Low –tuotteet on tarkoitettu puolestaan urheilusuorituksesta / rasituksesta palautumiseen. eXtend-kompressiotuotteissa toteutuu tieteellisesti mitattu tarkka asteittainen kompressiopaine ja tuotteet antavat käyttäjälleen juuri oikeanlaisen kompressiopaineen oikeassa tilanteessa ja tätä kautta auttavat lisäämään suorituskykyä, tehostamaan palautumista ja vähentämään vammariskiä. Testattavina tuotteina olivat pitkävartiset kompressiosukat, komperssiosäärystimet ja kompressiohihat.

 

 

Suoritusmukavuus

Testaajat totesivat, että eXtend-kompressiovaatteet istuivat hyvin ja olivat siten miellyttäviä ja huomaamattomia käytössä. Materiaalit olivat laadukkaita, miellyttäviä ja pehmeitä sekä samalla toimivia, joustavia ja riittävän ohuita. Kompressiotuotteiden käyttö lisäsi suoritusmukavuutta treeneissä ja miellyttävää tunnetta kehossa.

Oman kehon hahmotus parantui huomattavasti ja erilaiset tuntemukset ja aistimukset omassa kehossa havaittiin selvemmin ja herkemmin.
Testaajien mielestä kompression voimakkuus oli sopiva ja toimiva. Tuotteissa oli hyvä kompressiotuntuma ja samaan aikaan tuote tuntui miellyttävältä eikä tuote venähtänyt 2 kk käyttöjakson aikana. Lisäksi tuotteet siirsivät hyvin kosteutta.  Tritanium Extend -kompressiotuotteet oli helpompi pukea kuin muiden kompressiovalmistajien tuotteet

 

Suoritusvalmius

Kun kompressiotuotteet puki päälle jo hieman ennen harjoituksen aloitusta, niin suoritusvalmius parani ja lihakset aktivoituivat hyvin urheilusuoritukseen.
Lisäksi tuotteiden käyttö lämmitti mukavasti lihaksia tinkimättä hengittävyydestä ja ilmavuudesta.

 

Suorituskyky

Oman kehon paremman hahmotuksen ja tuntemuksen kautta harjoittelutuntuma ja sitä kautta suoritusherkkyys paranivat. Kompressiotuotteiden avulla liikkeet pystyi tekemään hallitummin ja suoritusvarmuus parani. Kompressiotuotteet tukivat lihaksia ja antoivat sitä kautta myös lisää jämäkkyyttä ja tehoa suoritukseen. Samalla lihasten toiminta tehostui eivätkä lihakset väsyneet yhtä nopeasti kuin tavallisesti. Treeneissä pohkeet tuntuivat kevyiltä ja voimakkailta. Kompressiotuotteiden hyödyt korostuivat pitkissä ja/tai kovatehoisissa harjoituksissa ja tuotteiden käyttö auttoi jaksamaan ne paremmin. Jos lihakset olivat jo kipeät harjoittelusta, niin kompressiotuotteita käyttäessä lihaskivut eivät tuntuneet läheskään yhtä voimakkaina kuin ilman kompressiotuotteita. Maratoonarilla pohkeet eivät kipeytyneet eivätkä väsyneet edes kovassa ja pitkässä juoksussa. Väsymys tuli vain reisiin ja sen huomasi yhä selvemmin testijakson edetessä.

Testaajan kommentti: ”Nyt kun minulla on nämä säärystimet, saan tehtyä loikat pidemmälle”

 

Kompressiohihat uinnissa

– Hihat ovat loistavat uintiin
– Uidessa käden asennon tuntee paremmin
– Ote vedestä on parempi ja käden palautuksen hahmottaminen oli helpompaa
– Käsien liike paranee ja tehostuu ja tällöin vedoista saa parempia teknillisesti ja tehollisesti
– Tunto on parempi hihojen kohdassa eli juuri siellä kohdassa missä tuntoa ei normaalisti ole

 

Palautuminen

Tehostunut palautuminen oli kompressiotuotteiden yksi parhaimmista ominaisuuksista ja alle on koottu testiryhmän erilaisia havaintoja palautumiseen liittyen.

– Treenistä palautuminen oli aiempaa nopeampaa
– Hapot tuntuivat poistuvan nopeammin lihaksista kovan harjoittelun jälkeen
– Jalat tuntuivat tuoreemmilta seuraavana päivänä kovan treenin jälkeen
– Vähensi suorituksesta aiheutunutta lihasarkuutta ja lihasten kipeytymistä
– Seuraavan päivän treeniin oli helpompi lähteä
– Nopeampi valmius seuraavaan tehokkaaseen treeniin
– Treenimäärien lisääminen (tehotreenin ja määrän) onnistui paremmin kompressiotuotteita käyttämällä

Testaajan kommentti: ”Kompressiotuotteet olivat palautumisessa erittäin toimivat. Yhden kisan jälkeen illalla pohkeitani alkoi särkemään kovasti. Laitoin palautumissäärystimet yöksi ja seuraavaksi päiväksi ja kivut katosivat.”

 

Vammariskin vähentyminen

Kompressiotuotteet auttavat myös vammojen ennaltaehkäisyssä. Kompressiotuotteiden antaman tuen myötä lihasten värähtely vähenee ja myös loukkaantumisriski pienenee. Kompressiotuotteiden lämmittävyyden myötä lihakset pysyvät lämpöisinä. Palautumisen tehostuessa ja lihaskireyksien vähentyessä vammariski pienenee. Myöskään juostessa iskutus ei ole niin kova jaloille kuin normaalisti.

 

Parasta Tritanium eXtend -kompressiotuotteissa

Alla olevaan kuvaan on koottu Tritanium eXtend -kompressiotuotteiden käytön suurimmat hyödyt.

 

Vertailu testaajien aiemmin käyttämiin kompressiotuotteisiin

Tritanium eXtend -kompressiotuotteiden materiaali oli pehmeä ja miellyttävä ja parempi kuin testaajien aiemmissa kompressiotuotteissa. Extend-tuotteet oli helpompi pukea kuin muiden kompressiovalmistajien tuotteet. Alla on nähtävissä muutama testaajien vertailukommentti.

Testaajan kommentti: ”Parempi kompressio kuin muissa käyttämissäni kompressiotuotteissa”
Testaajan kommentti: ”Paremmat kuin muut käyttämäni merkit (mm. Craft, Newline, Lentz)”
Testaajan kommentti: ”Palautussukat olivat ensimmäiset palautustuotteet, joista koin konkreettista muutosta niiden käyttämisen jälkeen”

 

Kuluttajatestauksen loppuraportti

Kuluttajatestauksen loppuraportin pääset lukemaan kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä:

Tritanium eXtend kompressiotuotteet – Kuluttajatestauksen loppuraportti

 

Tested Testing Lab -tunnus

Tritanium eXtend kompressiotuotteet saavat käyttöönsä ”Tested Testing Lab” -tunnuksen. 92 % testaajista suosittelee Tritanium eXtend -kompressiotuotteita kaverilleen.