Nordic Health Spraysin Rauta suusuihke on testattu Testing Labissa puolueettomasti 3 kuukauden aikana 30 testaajan tarkkaan valitulla testiryhmällä.

Testiryhmä

30 testaajan testiryhmä koostui monipuolisesti eri lajeja harrastavista liikkujista, kuntoilijoista ja urheilijoista, joiden lajeina olivat mm. kuntosali, ryhmäliikunta, crossfit, juoksu, pyöräily, hiihto, uinti, triathlon ja palloilu. 20 testaajalle rautavalmisteet aiheuttavat normaalisti vatsavaivoja ja yli puolet heistä ovat käyttäneet myös nestemäisiä rautavalmisteita. Testiryhmäläisillä oli yleisesti väsymystä ja uupumusta sekä normaalia suurempi unentarve ja ongelmia aamuheräämisessä testijakson alussa.

B-Hb (hemoglobiini) arvot testijakson alussa

Suuri osa testaajista mittautti tai oli hiljattain mittauttanut oman B-Hb:n eli hemoglobiinin ja muut testaajat pystyivät arvioimaan oman B-Hb:n omasta mittaustrendistä tai kokemuksesta. Alla olevissa kuvaajissa on nähtävissä miesten ja naisten B-Hb arvot testijakson alussa suhteutettuna rauta-arvojen viitearvoihin. Kuvaajien on tarkoitus havainnoida, että testiryhmän B-Hb arvot olivat testijakson alussa viitearvojen laidasta laitaan ja kuvaajat kertovat, että myös matalia hemoglobiiniarvoja omaavia testaajia oli paljon mukana testiryhmässä.

Rauta suusuihke

Rauta suusuihke imeytyy tutkitusti ja välittömästi posken limakalvolta verenkiertoon ja nostaa nopeasti elimistön rauta-arvoja. Rautasuihkeen voikin nauttia huoletta mihin aikaan päivästä tahansa eikä rautasuihketta tarvitse nauttia tyhjään vatsaan tai ottaa ruokailujen välissä, sillä ruoka eivätkä myöskään lääkkeet häiritse rautasuihkeen raudan imeytymistä. Rautasuihkeen päiväannos sisältää 5 mg erinomaisesti imeytyvää rautaa. Testaajat saivat käyttöönsä 2 suihkepulloa eli 3 kuukauden rauta-annoksen.

Tulokset

•  80 % testaajista suosittelee Rauta suusuihketta kaverille
•  100 % testaajista koki Rauta suusuihkeen vatsaystävällisenä

Kolmestakymmenestä testaajasta 24 olivat tyytyväisiä rautasuihkeeseen ja he myös suosittelisivat tuotetta kaverille. Rauta suusuihkeen helppokäyttöisyys, vatsaystävällisyys ja toimivuus korostuivat suihkeen käytössä ja testaajien tyytyväisyydessä. 6 testaajaa koki, että rautasuihkeella ei ollut heille vaikutusta. Kahdella heistä ferritiini-arvot olivat testijakson alussa viitearvojen (10-150) alapuolella ja kahdella testaajalla hemoglobiini oli alarajan (117) alapuolella. Kahdella testaajista oli rauta-arvot lähtötilanteessa kunnossa.

Alle on koottu teemoittain testiryhmän positiiviset havainnot Rauta suusuihkeen käytöstä.

Vatsaystävällisyys

Testaajat olivat erityisen tyytyväisiä rauta suusuihkeen imeytyvyyteen ja vatsaystävällisyyteen sekä siihen, että suihkeen pystyi ottamaan milloin tahansa miettimättä ruokailua. Rautasuihkeen maku oli miellyttävä ja suihke oli maunkin näkökulmasta ongelmaton nauttia milloin tahansa.

Rautasuihke oli todella vatsaystävällinen eikä sen säännöllinenkään käyttö aiheuttanut minkäänlaisia vatsaoireita. Rautasuihkeen päivittäinen käyttö ei aiheuttanut kovaa eikä löysää vatsaa eikä muitakaan vatsaoireita. Rautasuihke oli positiivinen yllätys herkkävatsaisille testaajille ja testaajille, joille muut rautavalmisteet (myös nestemäiset) ovat aiheuttaneet pahojakin vatsavaivoja. Rautasuihke ei aiheuttanut minkäänlaisia oireita. 100 % testaajista koki Rauta suusuihkeen vatsaystävällisenä. 

Aamuheräämisen helpottuminen

Osalla testaajista rautasuihke auttoi aamuherätyksissä ja aamuherääminen helpottui. Testaajat kokivat, että rautasuihkeen avulla torkutukselle ei enää ollut niin paljoa tarvetta tai että tarvittavien torkutuskertojen määrä väheni. Lisäksi toiset testaajista kokivat, että olo aamulla ei ollut yhtä takkuinen kuin normaalisti ja toiset puolestaan, että olo heti aamulla oli normaalia pirteämpi. Osalla testaajista myös unentarve väheni ja välillä he heräsivät pirteinä jopa ennen herätyskelloa mikä ei ennen rautasuihkeen käyttöä ollut mitenkään mahdollista.

Väsymyksen vähentyminen

Testaajat, joilla väsymys väheni huomasivat sen seuraavista asioista:

 • Pirteämpi olo
 • Energisempi olo, enemmän virtaa ja olo on vetoisampi
 • Saa enemmän asioita aikaan arjessa / Saa yleensäkin asioita aikaiseksi arjessa
 • Ei tarvetta päiväunille
 • Iltapäivän tuoma väsymys on vähentynyt/poistunut
 • Päivän päätteeksi kotiin palatessa ei tarvinnut heti ensimmäisenä mennä lepäämään
 • Parantunut jaksaminen läpi koko päivän ja aina iltaan asti
 • Arjen kuormituksen kasvamisella ei ollut muutosta jaksamisessa huonompaan suuntaan
 • Lisäksi positiivisia havaintoja syvän voimattomuuden ja väsymyksen tuntemusten vähentymisessä

Vireyden ja energisyyden lisääntyminen

Testaajat, joilla energisyys lisääntyi huomasivat sen seuraavista asioista:

 • Hyvä vireystila koko päivän
 • Kerrankin pimeänä vuodenaikana on virkeä olo
 • Energisempi arki työpäivän jälkeen
 • Olosta tuli normaalia latautuneempi ja se näkyi positiivisesti arjen askareissa ja treeneissä
 • Moneen asiaan oli normaalia helpompi ryhtyä ja ne sai myös hyvin tehtyä
 • Vireyden lisääntyminen näkyi myös harrastuksen ja liikunnan aloittamisessa
 • Rautasuihkeen käytön myötä jaksoi hyvin tehdä myös pitempikestoisia ja fyysisiäkin askareita sekä kestävyysharjoituksia

Liikuntasuorituksissa jaksaminen / suorituskyky

Väsyneiksi itsensä kokeneista testaajista osa sai takaisin ilon ja innon liikkumiseen ja he kokivat, että rauta suusuihkeen pidempiaikaisella käytöllä oli suuri hyöty liikunnan aloittamisen helpottumiseen ja mielekkyyteen.

Rautasuihkeen käytön myötä osa kuntoilija-profiilin omaavista testaajista jaksoi liikuntasuorituksissa paremmin ja pidempään eivätkä he väsyneet yhtä helposti kuin aiemmin.

Kovempikuntoisilla testaajilla rautasuihkeen käytöllä havaittiin positiivinen vaikutus liikuntasuoritusten suorituskykyyn, tehotreenien läpiviemiseen ja treenin tehostumiseen treenitehojen/irtioton parantuessa.

Keskittymiskyvyn parantuminen

Osa testaajista havaitsi jaksoi rautasuihkeen käytön myötä normaalia paremmin keskittyä paperitöihin ja arkisiin asioihin. Toimistotyössä osa havaitsi, että keskittymiskyky parani ja säilyi hyvänä myös iltapäivällä, jolloin keskittymisvaikeudet ja väsymys ovat olleet normaalisti suurimmillaan.

Parasta Rauta suusuihkeessa

Tested Testing Lab -tunnus

Rauta suusuihke saa käyttöönsä ”Tested Testing Lab” -tunnuksen.

Lisätietoa Rauta suusuihkeesta löydät myös Nordic Health Spraysin kotisivuilta: www.nordichealthsprays.fi