Testing Lab testasi suomalaisia Tritanium eXtend GRIP pitopohjaisia kompressiosukkia aidoissa käyttötilanteissa 2 kuukauden ajan monipuolisesti eri lajeissa 12 testaajan testiryhmällä kuntoilijoilla ja kilpaurheilijoilla. Kaikki Tritanium eXtend -kompressiotuotteet suunnitellaan kokonaan kotimaassa. Puolueettomat testaajat totesivat tuotteen toimivuuden ja laadun sekä tuotteen käytön positiiviset vaikutukset mm. suoritusmukavuuteen, suorituskyvyn tehostumiseen ja paremman pidon tuomiin hyötyihin. Lisäksi testauksen tarkoituksena oli kerätä parannusehdotuksia ja kehitysideoita Tritaniumin innovatiiviseen kehitystyöhön parhaan mahdollisen käyttökokemuksen ja suorituskyvyn takaamiseksi myös jatkossa. Pitkävartisten kompressiosukkien ystäville tiedoksi jo tässä vaiheessa, että kesän aikana valmistuvat myös pitkävartiset eXtend GRIP pitopohjasukat.

Tritanium eXtend GRIP pitopohjasukat

Testing Labin testissä oli suomalaisen Tritanium Finlandin juuri kehittämät matalavartiset pitopohjaiset eXtend GRIP -kompressiosukat, jotka nostavat käyttökokemuksen uudelle tasolle. Kompressiosukan silikonikennostoinen pitopohja antaa täysin uudenlaisen tuntuman niin treenikenkiin kuin alustaankin. Erikoisominaisuuksiensa ansiosta eXtend GRIP -sukat sopivat lähes joka lajiin.

 

Pitopohjaisten kompressiosukkien yleinen toimivuus

Silikonikennostoiset pitopohjaiset kompressiosukat olivat testaajien mielestä miellyttävät ja käyttömukavat sukat, joissa on loistava pito. Matalavartisen sukan antama kompressio yllätti positiivisesti ja kompressio antoi jalkapöydälle tukea ja kompression tuoman puristuksen huomasi hyvin. Kompressio olikin toimiva yhdistelmä yhdessä pitopohjan kanssa. Sukkien avulla jalka istuu napakammin eri kenkiin ja sukkien tuoma tuntuma oli miellyttävä urheillessa. Sukka antoi tiukan, jämäkän, pitävän ja hyvän tuntuman kenkään. Sukka ja kenkä aivan kuin liimautuivat yhdeksi kokonaisuudeksi ja kenkä sulautui osaksi jalkaa, jolloin myös tuntuma ja herkkyys alustaan paranivat eikä sukka päässyt pyörimään kengässä. Sukan pitopohja toi myös lisää pitoa, tukea ja tehokkuutta suorituksiin.

 

Toimivuus eri lajeissa

 

Toimivuus hiihdossa

Sukka paransi hyvin tuntumaa monoon hiihtäessä. Erityisen hyvältä sukka tuntui perinteisen monossa, kun potku suuntautui taaksepäin. Testaajat totesivat, että perinteisen mono monesti hieman liikkuu ja tulee hiertymiä, mutta näiden sukkien kanssa ei ollut sitä ongelmaa. Sukka toimi tosi hyvin myös vapaan monossa ja sukka toi tunteen, että potkuun sai paremmin voimaa. Hiihdossa sukkien ansiosta jalka ja mono ovat kuin yksi kokonaisuus ja sukat antavat hiihtomonon ja sukan välille miellyttävää ja kaivattua pitoa ja jämäkkyyttä.

Toimivuus ryhmäliikunnassa ja sisäpalloilussa

Sukan avulla pito ja tuntuma alustaan paranivat ja sitä kautta liikkeetkin tehostuivat. Sukan kiinnittyminen kenkään auttoi erityisesti nopeita suunnanmuutoksia vaativissa lajeissa, joissa jalka liikkuu kengässä joka suuntaan. Sukkaa käyttäessä jalka ei päässyt liukumaan kengän sisällä, vaan pito oli parempi ja liike pysähtyi nopeammin ja suunnanmuutokset tehostuivat.
Alla on vielä koottuna testiryhmän erilaisia havaintoja:
– Treenit sai vedettyä paremmin, kun jalka ei luistanut kengässä
– Jalka oli tukevampi kaikenlaisissa sivuttaisliikkeissä
– Hypyt, loikat ja suunnanvaihdot olivat varmempia
– Tasapaino ja koordinaatio toimivat paremmin haastavissa liikkeissä
– Ponnistaessa sukka antoi paremman pidon

Toimivuus juoksussa

Sukan ominaisuudet eivät päässeet juoksussa esiin parhaalla mahdollisella tavalla juoksun monotonisuudesta johtuen ja sukka koettiin hieman liian paksuksi varsinkin vauhdikkaaseen juoksuun.
Alla havaintoja juoksusta:
– Sukan pidon tuomat hyödyt ovat parhaimmillaan hiekalla tai epätasaisessa maastossa
– Jalanpohja on hyvin ja miellyttävästi kiinni kengässä eikä sukka pääse liikkumaan kengässä
– Kenkä sulautuu osaksi jalkaa ja tuntuma alustaan paranee
– Askelkontakti oli aavistuksen terävämpi ja kontaktiaika ainakin tuntui olevan hieman lyhyempi

Toimivuus muissa lajeissa

Testaajat totesivat sukat toimiviksi kaikissa muissakin kokeilemissaan lajeissa, kuten esim. crossfit, painonnosto, luistelu, lumilautailu ja laskettelu. Esimerkiksi luistelussa sai aivan uudenlaisen vakauden luistimeen, jolloin käännökset ja muut nopeat liikkeet helpottuivat ja tehostuivat. Sukkien käytön myötä huomasi miten paljon jalka on aina aiemmin päässyt liikkumaan luistimen sisällä. Sukkia on miellyttävä ja toimiva käyttää myös ilman kenkiä. Sukat antoivat erittäin hyvä tuntuman lattiaan ja esimerkiksi kuntopiirissä sukat olivat verrattomat.

 

Testaajien kommentteja sukista

 

 

Parasta Tritanium eXtend GRIP -kompressiosukissa

Alla olevaan kuvaan on koottu Tritanium eXtend GRIP -kompressiosukkien käytön suurimmat hyödyt.

 

Kuluttajatestauksen loppuraportti

Kuluttajatestauksen loppuraportin pääset lukemaan kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä:

Tritanium eXtend GRIP kompressiosukat – Kuluttajatestauksen loppuraportti

 

Tested Testing Lab -tunnus

Tritanium eXtend GRIP pitopohjaiset kompressiosukat saavat käyttöönsä ”Tested Testing Lab” -tunnuksen.
92 % testaajista suosittelee Tritanium eXtend GRIP pitopohjaisia kompressiosukkia kaverilleen.