Testing Labin puolueeton aktiivisista kuntoilijoista ja liikkujista sekä omasta hyvinvoinnista kiinnostuneista testaajista koostuva 25 testaajan testiryhmä testasi 3 viikon aikana Leipomo Rostenin Rokki- ja Siemenrapeat -sarjojen tuotteiden maun, laadun ja toimivuuden sekä havainnot tuotteiden käytön vaikutuksista omaan olotilaan ja arjessa ja liikuntasuorituksissa jaksamiseen. Testattavina tuotteina olivat mukana myös Siemenrapeat-sarjan juuri myyntiin tulevat uutuustuotteet: Siemenlastut, välipalakeksit ja uudet siemennäkkärimaut (myös gluteeniton makuvaihtoehto).

Rokki-sarjan palaleivät

 

Rokkien maku ja koostumus

Kaikki Rokki-sarjan leivät eli ruis-, kaura- ja siemen-rokit olivat testaajien mieleen. Rokki-leipien maut olivat maistuvia sekä mukavan erottuvia ja uudenlaisia. Lisäksi Rokeissa oli makua normaaleja leipiä enemmän. Osa testaajista ei malttanut laittaa leivän päälle muuta kuin voita, sillä leipien maku oli niin hyvä ja maistuva.

Ruis-rokit eroavat tavallisista ruisleivistä edukseen maistuvalla, herkullisella ja jopa hieman makealla saaristolaistyylisellä maulla. Siemen-rokkien maku on kotitekoinen ja pehmeä. Siemenet maistuvat sopivasti, mutta eivät erotu liikaa, vaikka Siemen-rokeissa on terveellinen ja ravitseva siemenistä koostuva sisäpinta. Myös alle kouluikäiset lapset tykkäsivät Siemen-rokeista, kuten muistakin rokeista. Kaura-rokeissa kaura maistuu hyin.

Kaikkien Rokki-sarjan leipien koostumus on miellyttävän pehmeä ja samalla tiivis. Normaalisti palaleivät ovat ilmavampia ja Rokkien ruokaisan tiivis koostumus oli testaajien mieleen ja testaajat pitivät leipiä mukavan ruokaisina ja täyttävinä. Leivät säilyivät pehmeinä pidempään kuin testaajien normaalisti käyttämät leivät.

Testaajan kommentti: ”Rokki-leivät voittaa tavalliset ruispalat ja palaleivät 100-0”.

 

 

Rokit osana aktiivista elämää

Rokki-leivät lisäsivät vireyttä ja antoivat lisää energiaa päivän aktiviteetteihin. Rokkien avulla jaksaminen lisääntyi ja liikuntasuoritukset jaksoi hyvin. Rokki-leivillä jaksoi hyvin sporttiset päivät, kun Rokkeja söi esim. välipalana ennen liikuntasuoritusta tai kahden peräkkäisen treenin välissä. Leivistä sai tarvittavan energian, mutta vatsan olo säilyi kevyenä ja hyvänä toisin. Vaaleisiin leipään verrattuna Rokit olivat paljon vatsaystävällisempiä eikä niistä tullut samalla tavalla täysi ja turvonnut olo vatsaan.

Testaajan kommentti: ”Perheemme maistoi Rokki-leipiä ensimmäistä kertaa ja leipä oli niin maukasta, että maistoimme heti kaikkia leipiä. Leivät olivat keskenään aivan erilaisia ja Siemen-rokkien siemenet toivat leipiin uudenlaista ja monipuolisempaa ravinteikkuutta. Perheemme päivällinen korvautuikin lopulta Rokki-leivillä. Kaikille tuli vatsa täyteen ja vatsaan jäi hyvä olo. Lisäksi leivät antoivat todella hyvin energiaa liikkuvaan arkeen.”

 

Parasta Rokki-sarjan palaleivissä

 

Siemenrapeat-sarjan tuotteet

Siemenrapeat-sarjan tuotteita kuvaa hyvin terveellisyys ja ravinteikkuus yhdistettynä hyvään makuun. Kaikissa Siemenrapeat-sarjan tuotteissa on siemeniä vähintään 43 % ja suurimmillaan jopa 72 %. Lisäksi Siemenrapeat-sarjan tuotteilla on suuri proteiinipitoisuus (14-17 %) ja suuri kuitupitoisuus (9-11 %).

 

Siemennäkkärit

Testaajat totesivat, että siemennäkkäreitä syödessä tuntuu kuin söisi siemeniä eikä niinkään näkkäriä. Siemennäkkärin siemenet ovat silti osa näkkäriä ja koostumus on miellyttävän pureskeltava. Makujen pehmeys ja tietynlainen paahteisuus tulevat hyvin esiin. Maut olivat niin hyviä, että siemennäkkäreitä voi syödä myös ihan sellaisenaan ja terveellisyytensäkin ansiosta ne sopivat nautittavaksi milloin tahansa. Muita siemennäkkäreitä tai tavallisia näkkäreitä testaajat eivät mielellään syö ilman voita tai muita täytteitä.

Siemennäkkärit antoivat hyvin ravinteikasta energiaa ja ne toivat hyvin kylläisyydentunteen vatsaan täyttämättä vatsaa. Testaajat olivat innoissaan siemennäkkäreissä käytetyistä erilaisista, monipuolisista ja ravitsevista siemenistä. Siemennäkkäreiden siemenpitoisuudet olivat 56-72 % ja Kurpitsansiemen & Pellava sai testaajilta kiitosta selvästi suurimmasta 72 %:n siemenpitoisuudestaan yhdistettynä toimivaan koostumukseen ja hyvään makuun.

Testaajan kommentti: ”Näistä ei näkkärit enää pysty paranemaan.”

Siemenlastut

Leipomo Rostenin juuri valmistuvissa uutuuksissa eli Siemenlastuissa terveellisyys ja herkuttelu yhdistyivät mahtavasti. Testaajien mielestä maut olivat erinomaiset ja uudenlaiset. Mauista välittyi pehmeä paahteellisuus, terveellisyys ja siemenpohjaisuus ja samalla siemenlastut olivat erittäin maistuvia. Paahdettu sipuli & seesami –maku maistui ihan sipseiltä ja oli vertaansa vailla sellaisenaan naposteltuna ja maku olikin testaajien ehdoton suosikki.

Testaajan kommentti: ”Älyttömän hyvät maut. Maistamisen jälkeen oli pakko heti katsoa ravintosisältö ja sen terveellisyys yllätti ja totesin, että näitä siemenlastuja voi syödä milloin vain.”

Seesami & chia –maussa onkin huimat 69 % siemeniä ja muissakin mauissa 59 %. Suuri siemenpitoisuus (59-69 %), suuri proteiinin määrä (17 %), runsaskuituisuus (11 %), lisäaineettomuus ja vähäsuolaisuus yhdistettynä miellyttävään makuun tekee siemenlastuista entistäkin houkuttelevamman ja paremman vaihtoehdon herkutteluun, naposteluun, dippailuihin ja välipalakäyttöön. Testaajat olivat tyytyväisiä myös tyydyttyneen rasvan alhaiseen määrään (4 g / 100 g). Siemenlastujen syömisen jälkeen vatsaan jäi hyvä olo ja sen ansiosta ne sopivat hyvin syötäviksi myös ennen liikkumista.

Siemenlastut olivat näppärän kokoisia ja miellyttävän paksuja sekä koostumukseltaan rapeita. Kaiken kaikkiaan testaajat totesivat siemenlastut monikäyttöisiksi, täyttäviksi ja ravitseviksi. Siemenlastut ovat testaajien mielestä todella hyvä välipala ja vaihtoehto epäterveellisille naposteluille.

Testaajan kommentti: ”Jatkossa meillä syödään aina näitä terveellisiä paahdetun sipulin makuisia siemenlastuja eikä enää sipsejä tai muita vastaavia naposteluja.”

Siemenlastuja voikin hyvin napostella sellaisenaan. Testaajien mielestä Paahdettua sipuli & seesami -makua hieman miedommat Rosmariini & Merisuola ja Seesami & Chia maut sopivat loistavasti myös dipattaviksi ja lisukkeiden kanssa nautittaviksi.

 

Välipalakeksit

Leipomo Rostenin juuri valmistuneet täysin uudenlaiset välipalakeksit soveltuivat hyvin välipalaksi, sillä ne antoivat ravitsevaa energiaa ja pitivät nälän hyvin loitolla. Testaajat yllättyivät positiivisesti välipalakekseissä yhdistyvään terveellisyyteen ja välipalamaisen hyvään makuun. Välipalakeksit koettiinkin terveellisiksi ja toimiviksi välipaloiksi ja eväiksi. Välipalakeksit olivat kuin normaalia paksumpia siemennäkkäreitä, joissa on mukana miellyttävä maku, joka ei ole liian makea. Kaura-Suklaa maistui sopivan miedolta suklaalta antaen hyvän, aivan uudenlaisen maun siemenpohjaiseen tuotteeseen. Erityisesti välipalakeksien suuret siemen- (43 %) ja proteiinipitoisuudet (14-16%) olivat testaajien mieleen.

Parasta Siemenrapeat-sarjan tuotteissa

 

Kuluttajatestauksen loppuraportti

Kuluttajatestauksen loppuraportin pääset lukemaan kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä:

Leipomo Rostenin Rokki ja Siemenrapeat -sarjojen kuluttajatestauksen loppuraportti

Lisätietoa tuotteista löydät myös Leipomo Rostenin kotisivuilta osoitteesta www.leipomorosten.fi.

Siemenrapeat-sarjaan voi tutustua kotisivujen www.leipomorosten.fi/siemenrapeat lisäksi myös Facbookissa ja Instagramissa #siemenrapeat.

 

Tested Testing Lab -tunnus

Leipomo Rostenin Rokki- ja Siemenrapeat -sarjojen tuotteet saavat käyttöönsä ”Tested Testing Lab” -tunnuksen. 100 % testaajista suosittelee Leipomo Rostenin Rokki- ja Siemenrapeat -sarjojen tuotteita kaverilleen.