50 testaajaa testasi Masajo Jaksamisjuomaa ja Jaksamisleipää todellisissa käyttötilanteissa 4 kuukauden ajan erilaisissa liikunta- ja urheilusuorituksissa, eri lajeissa ja myös toimistotyössä ja arjessa. Testaajat olivat eri ikäisiä kilpaurheilijoita, aktiivisia harrastajia ja kuntoilijoita, jotka harrastivat mm. kestävyysjuoksua, hiihtoa, pyöräilyä, kuntosalia, crossfittia, jääkiekkoa ja salibandya. Jokainen testaaja sai testijaksolle käyttöönsä ensin molemmat Jaksamisjuomamaut (Vanilja ja GingerMACA) ja sen jälkeen vielä isomman pakkauksen valitsemaansa makua sekä kaikki viisi eri Jaksamisleipämakua.

 

Masajo Jaksamisjuoma

Jaksamisjuoma on täysin luonnollinen energia-, urheilu- ja palautusjuomajauhe, joka sisältää vain Masajon Intiaanisokeri® -täysruokosokeria ja Ruususuola® -kristallisuolaa sekä luonnollisia makuaineita (vanilja- ja lakritsijuurijauhe tai maca- ja inkiväärijauhe). Jaksamisjuomassa käytetyt Intiaanisokeri ja Ruususuola tulevat Boliviasta, jossa on japanilaisten tutkijoiden mukaan maailman ravinteikkain maaperä johtuen mm. yli parimetrisestä humuskerroksesta. Intiaanisokeri tulee pieniltä perheyhteisöviljelmiltä, joissa ei käytetä torjunta-aineita eikä keinotekoisia lannoitteita. Jaksamisjuoma antaa ravinteikasta energiaa hitaasti ja pitkävaikutteisesti ja se onkin ravintoaineiltaan toimiva ja terveellinen vaihtoehto perinteisille urheilujuomille. Jaksamisjuoman täysruokosokeri on käsittelemätöntä sokeriruokomehua, joka on vain kuivattu. Täysruokosokerin glykeeminen indeksi on matala ja se imeytyy hitaasti, jolloin energian saanti jakaantuu tasaisesti pitkälle aikavälille ja auttaa jaksamaan kauemmin kuin tavallinen sokeri.

Käyttö ennen urheilusuoritusta

Jaksamisjuoma oli ravintorikas tankkausjuoma ja ennen urheilusuoritusta nautittuna Jaksamisjuoma latasi hyvin energiavarastoja. Testaajat totesivat, että Jaksamisjuomalla oli piristävä ja valmiustasoa nostava vaikutus, jonka avulla myös väsähtänyt olo hävisi ennen treenin aloittamista.

Testaajan kommentti: ”15 min juoman nauttimisen jälkeen alkoi olla hyvä ja energinen olo ja teki mieli päästä lenkille purkamaan kaikki energia”.

Testaajan kommentti: ”Olen käyttänyt ennen kovia kuntosalitreenejä erilaisia pre-workout -boostereita ja niihin verrattuna Jaksamisjuoman teho oli varsin hyvä ja lisäksi ilman boosterin aiheuttamaa epämiellyttävää kihelmöintiä”.

Testaajan kommentti: ”Työpäivän loppupuolella en ole voinut syödä kovin raskaasti työpäivän jälkeisen liikuntasuorituksen näkökulmasta, mutta nestemäinen Jaksamisjuoma soveltui hyvin vatsalle ja antoi tarvittavan energian treeniin ilman imeytymisongelmia”.

 

Käyttö urheilusuorituksen aikana

Testaajat totesivat, että Jaksamisjuoma oli loistava ja monikäyttöinen urheilujuoma, jonka hiilihydraattimäärä oli tehokkaan suuri ja jossa oli suolaa ja kivennäisaineita todella hyvin mukana. Lisäksi  Jaksamisjuoma sai erityistä kiitosta terveellisyydestään, luonnollisuudestaan ja tehokkuudestaan. Matalan GI:n omaava luonnollinen täysruokosokeri oli kaivattu ja tervetullut vaihtoehto maltodekstriinin, fruktoosin ja dekstroosin tilalle urheilujuomaan. Matalan GI:n ansiosta Jaksamisjuoma antoikin energiaa hitaasti ja pitkävaikutteisesti eikä olotila testaajilla heitellyt niin paljoa uupuneen ja virkeän välillä. Uupumisen tunne siirtyi eikä tullut esiin yhtä voimakkaana urheilusuorituksen aikana eikä tyypillistä uupumista tullut harjoituksen pitkittyessä.

Vesimäinen jaksamisjuoma oli helppo ja miellyttävä juotava harjoituksen aikana eikä suu jäänyt tahmeaksi juoman käytöstä. Jaksamisjuoma imeytyi ja nesteytti hyvin ja eikä aiheuttanut testaajille vatsaoireita ja herkkävatsaiset testaajat kehuivat juomaa todella vatsaystävälliseksi myös kovatehoisissa treeneissä.

Testaajan kommentti: ”Olen herkkävatsainen, mutta Jaksamisjuoma sopi hyvin vatsalle, vaikka käytin sitä välillä tuplasti vahvemmalla sekoitussuhteella ja tuplamäärän kerralla”.

 

Lisää virtaa treeniin

Jaksamisjuomasta sai hyvin lisää piristystä, virtaa ja energiaa pitkiin ja kovatehoisiin treeneihin sekä myös maratonille.

Testaajan kommentti: ”Juoma unohtui matkasta ja kun joutui pärjäämään vedellä, niin huomasi että jotain oleellisen tärkeää puuttui treenistä”

Testaajan kommentti: ” Ensimmäisenä kokeilu GingerMACAa ja fyysinen vaikutus oli melkoinen. Poskeni alkoivat punoittaa noin 5 minuutin päästä ja yleinen vireystila parani välittömästi. Kävin myös kokeilemassa juosta reippaasti 8 km lenkin ja vauhti tuntui todella helpolta. Nautin juoksemista ja naureskelin lenkillä, että melkoisesta tehojuomasta on kyse. Myös lenkin jälkeen nautittuna vireystila parani nopeasti.”

Testaajan kommentti: ”GingerMACA on paras käyttämäni urheilujuoma maratonilla. Vesimäinen juoma oli helppo juoda ja se imeytyi ja nesteytti hyvin. Juoman jälkimaku piristi välittömästi ja juomasta sai hyvin lisää virtaa ja pitkäkestoista energiaa suoritukseen”.

Testaajan kommentti: ”Käytin juomaa rankoissa 5 x 4 min tehtävissä intervallivedoissa joissa join vetojen välissä hieman jaksamisjuomaa. Juoman avulla jaksoin painaa viimeisen vedon loppuun asti samalla teholla mitä ensimmäisen. Ilman juomaa voimat loppuivat. Juoksin juoksumatolla joten vastus pysyi samana.”
Testaajan kommentti: ”Jätkät sanoo, että kyllä rauta liikkuu kuntosalilla ja kyllä vaikutuksen itsekin huomaa. Dexalit, maltot ja muut on tullut kokeiltua, mutta tämä on ensimmäinen tuote, jonka vaikutuksen huomaa”.

Vanilja oli maultaan miedon ja suht neutraalin makuinen ohjeen mukaan tehtynä ja siten huomaamaton juotava. GingerMACAn maku oli voimakkaampi ja sen jälkimausta sai lisäpotkua ja terävyyttä suoritukseen. Luonnolliset maut vaativat testaajilta totuttelua, mutta he totesivat, että Jaksamisjuoman teho voittaa ja että makuun kannatti totuttautua. Osa testaajista lisäsi omien makumieltymystensä mukaan juomaan esim. sitruunamehua.

 

Urheilusuorituksesta palautuminen

Jaksamisjuoman nauttiminen harjoituksen jälkeen tehosti palautumista ja samalla virtaa ja jaksamista löytyi myös normaalia enemmän loppupäivän aktiviteetteihin. Erityisesti positiivinen vaikutus palautumiseen näkyi iäkkäämmillä ja paljon treenaavilla. Jaksamisjuoman avulla lihaskramppeja ei enää tullut pallopeleissä, kovissa ja pitkäkestoisissa urheilusuorituksissa eikä myöskään niiden jälkeen.

 

Jaksamisjuoma työssä ja arjessa

Jaksamisjuoma antoi lisää virtaa ja lisäsi jaksamista työpäivään ja arkeen.

Testaajan kommentti: ”Jaksamisjuomapurkki kulki aina mukana työmaalla ja urheillessa ja siitä sai kaivattua lisävirtaa joka tilanteeseen. Juoman monikäyttöisyys oli positiivinen yllätys”.

 

Jaksamisjuoman toimivuus lämpimissä olosuhteissa

Testiryhmä testasi Masajo Jaksamisjuomaa myös kesähelteillä, jolloin hikoilu on voimakasta ja nesteentarve lisääntyy ja krampit yleistyvät. Testaajat totesivat, että Jaksamisjuoman avulla ei tullut kramppeja ja treenit jaksoi tehdä hyvin energian riittävyyden näkökulmasta eikä veto päässyt loppumaan pitkissäkään harjoituksissa kuten usein lämpimissä olosuhteissa. Kuumilla keleillä nesteen tarve lisääntyi, mutta Jaksamisjuoma ei hölskynyt mahassa yhtään, vaikka sen käyttömäärä suureni ja nesteytystahti tiheni. Jaksamisjuoma auttoi myös ylläpitämään suolojen saantia lämpimissä olosuhteissa ja sitäkin kautta olo pysyi parempana. Jaksamisjuoma todettiin lämpimissä olosuhteissa juostuilla maratoneilla toimivaksi nesteyttäjäksi ja piristäväksi energiaksi.

Parasta Masajo Jaksamisjuomassa

 

Kuluttajatestauksen loppuraportti

Kuluttajatestauksen loppuraportin pääset lukemaan kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä:

Masajo Jaksamisjuoma ja Jaksamisleipä – Kuluttajatestauksen loppuraportti

 

Tested Testing Lab -tunnus

Masajo Jaksamisjuoma saa käyttöönsä ”Tested Testing Lab” -tunnuksen.

 

Masajo Jaksamisleipä

Jaksamisleipä on valmistettu idätetystä täysjyväsoijapavusta, speltviljasta ja Masajon Ruususuola® -kristallisuolasta ja siitä löytyy myös gluteeniton vaihtoehto. Jaksamisleipä on luonnon proteiinipommi sisältäen proteiinia (27 g / 100 g) ja se onkin toimiva eväs niin arjessa kuin liikuntasuorituksissakin. Jaksamisleivässä on myös runsaasti rautaa, magnesiumia, kaliumia, fosforia ja sinkkiä (21-52 % päivän saantisuosituksesta). Jaksamisleipä on miellyttävän ohut ja kevyt syötävä. Yhden jaksamisleivän paino on vain 12,5 g ja siinä on 49 kcal ja proteiinia 3,4 g, mutta silti testaajat totesivat sen vievän hyvin nälkää ja lisäävän jaksamista.

 

 

Käyttö urheilusuorituksen aikana

Jaksamisleipä vei nälän ja lisäsi jaksamista vatsaa täyttämättä. Erityisen toimivia Jaksamisleivät olivat pitkäkestoisissa suorituksissa ja vaelluksilla. Jaksamisleipä antoi hyvin virtaa vielä väsyneenäkin. Leivän pehmeän lämmin maku lämmitti mukavasti koleilla keleillä.

 

Käyttö urheilusuorituksen jälkeen

Loistava mukana kulkeva eväs syötäväksi sellaisenaan urheilusuoritusten jälkeen. Jaksamisleipä oli toimiva pikatankkaus treenin jälkeen ennen ruoan valmistumista. Leivän lämmin maku on ihanteellinen kylmässä säässä urheilemisen jälkeen ja urheilun aikana oikein jo odotti, että pääsee leipää nauttimaan.

 

Jaksamisleipä arjessa ja välipalana

Välipalana Jaksamisleivät olivat testaajien mielestä parhaimmillaan. Testaajat tykkäsivät Jaksamisleivän pehmeistä ja lämpimistä mauista ja leipä sopi erittäin hyvin aamu- ja välipalaksi ja myös muina aikoina nautittavaksi. Kahvin kanssa nautittuna jaksamisleipä oli helppo, nopea, maukas ja toimiva. Jaksamisleipä vei hyvin näläntunteen ja siitä sai hyvin energiaa työpäivään. Nimensä mukaisesti Jaksamisleipä lisäsi hyvin jaksamista työssä ja arjessa. Jaksamisleivän edut korostuivat suuressa proteiinin määrässä ja siinä, että leipä on hyvää (oikeastaan miellyttävintä) sellaisenaan pelkältään syötynä. Jaksamisleivästä tuli myös lasten suosikki ja toimiva eväs koko perheelle.

Testaajan kommentti sipulilla maustetusta Jaksamisleivästä: ”Pieni tujaus suolaa pinnalle ja aivan kuin söisi sourcream & onion -sipsejä. Paitsi, että suu ei jää ällöttävän tahmeaksi ja epämiellyttäväksi ja terveysero on huikea!”.

Muita testaajien kommentteja:

”Uusi suosikkituote”
”Super hyviä”
”Liian hyvää ollakseen terveystuote”
”Luonnollinen proteiinipommi”

 

Parasta Masajo Jaksamisleivässä

 

Kuluttajatestauksen loppuraportti

Kuluttajatestauksen loppuraportin pääset lukemaan kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä:

Masajo Jaksamisjuoma ja Jaksamisleipä – Kuluttajatestauksen loppuraportti

 

Tested Testing Lab -tunnus

Masajo Jaksamisleipä saavat käyttöönsä ”Tested Testing Lab” -tunnuksen. 98 % testaajista suosittelee Masajo Jaksamisleipää kaverilleen.