Test results in English

Hevosille suunniteltu Green Stallion -luonnon elektrolyytti on testattu Testing Labissa 25 testaajan puolueettomalla testiryhmällä 1-1,5 kuukauden ajan joulu- ja tammikuussa.

Tuote oli testikäytössä yhteensä 67 hevosella seuraavasti:

 • ravihevoset (47 hevosta)
 • kenttä- ja esteratsastushevoset (17 hevosta)
 • muu hevoskäyttö (3 hevosta)


Green Stallion on hevosille suunnattu 100 % luonnon elektrolyytti sisältäen aminohappoja sekä kivennäis- ja hivenaineita parantamaan nesteytystä sekä lisäämään suorituskykyä, jaksamista ja palautumista.Yhteenveto tuloksista

 • 88 % testaajista suosittelee tuotetta kaverille
 • Testiryhmän kaverille suosittelun arvosanojen keskiarvo on 8,5 (asteikko 1-10).
 • 68 % testaajista olivat tyytyväisiä suorituskyvyn parantumiseen
 • 84 % testaajista olivat tyytyväisiä palautumisen parantumiseen
 • 93 % hevosista tuote oli maistuva
 • 91 % hevosista juomahalu lisääntyi
 • Hevoset olivat skarpimpia
 • Karvan kiilto lisääntyi

Testaajat, jotka eivät suosittelisi tuotetta kaverille totesivat, että tuote ei maistunut heidän hevosille tai että tuotteen käytöllä ei ollut merkittävää parannusta suorituskykyyn tai palautumiseen mikä saattoi johtua siitä, että heillä oli ollut toisen valmistajan elektrolyytit säännöllisessä käytössä testijakson alkaessa ja testijakso osui heillä peruskuntokaudelle, jolloin vertailupohja oli liian vähäinen suorituskyvyn ja palautumisen arvioimiseen.


Parasta Green Stallionissa

Tulokset


Suorituskyky

Testijakson aikana hevoset olivat normaalia energisempiä ja se näkyi myös suorituskyvyssä. Energisyyden lisääntyminen ei kuitenkaan saanut aikaan mitään negatiivisia ilmiöitä hevosissa. Hevoset olivat energisyydestä huolimatta rentoja ja kenttäratsastushevoset keskittyivät hyvin tehtäviin. Yhdelle hevoselle tyypillinen säikkyminen ei myöskään lisääntynyt, vaan vähentyi.

Hevosilla oli virtaa normaalia enemmän harjoituksissa ja kovimmissa harjoituksissa puhtia riitti loppuun saakka hyvin. Testijakson aikana ravihevosilla oli havaittavista piristymistä harjoitusajoissa. Suorituskyky oli testijakson aikana hyvä ja osalla hevosista suorituskyky parantui selvästi.

Testaajan kommentti: ”Testijakson aikana olemme saaneet hyvin nostettua harjoitusajojen vauhteja. Ennen testijaksoa harjoitusvauhdit olivat 1.35-1.45 tasoa ja nyt ollaan päästy 1.25 vauhteihin. Varsinkin lopussa on annettu hevosen juosta vapaasti mitä se halukkaasti menee ja loppusuoran pätkänopeuteen on tullut huomattavaa parannusta”.

Juomahalun lisääntymisellä ja elektrolyyttien saamisella oli positiivinen vaikutus suorituskykyyn ja erityisesti maksimaaliseen suorituskykyyn. Suorituskyvyn nousun havaitsi myös hevosen normaalia vähäisemmässä hikoilussa samanlaisissa harjoituksissa ja samoissa olosuhteissa.

Jos elektrolyytit olivat olleet säännöllisessä käytössä testijakson alkaessa, niin osalla sellaisista hevosista havainnot suorituskyvyssä ja palautumisessa eivät olleet yhtä selkeitä kuin muilla hevosilla. Osalla hevosista oli peruskuntokausi menossa (ei kisakausi), joten he eivät pystyneet ainakaan helposti arvioimaan suorituskykyä ja palautumista.

68 % testaajista olivat tyytyväisiä ( 45 %) tai erittäin tyytyväisiä ( 23 %) suorituskyvyn parantumiseen.

32 % testaajista ei osannut sanoa tuotteen käytön vaikutusta suorituskykyyn.


Jaksaminen

Testijakson aikana hevoset ovat olleet reippaita ja treeneissä ne ovat jaksaneet hyvin. Esteratsastushevosilla energiaa riitti hyvin pidempiäkin esteratoja treenatessa. Kokonaisuutena jaksamisen lisääntyminen näkyi hyvin pitkäkestoisissa suorituksissa, sillä tuote auttoi jaksamaan pitkäkestoiset suoritukset paremmin.


Palautuminen

Palautuminen oli normaalia nopeampaa.

 • Hevoset ovat olleet normaalia energisempiä treenien jälkeen
 • Hevoset ovat olleet pirteitä kovan treenin jälkeisenä aamuna
 • Valmius seuraavaan kovempaan suoritukseen on ollut parempi

Hiittien jälkeen palautuminen on ollut nopeaa. Hevonen ei ole ollut yhtä hengästynyt kuin normaalisti hiittien päätteeksi ja myös syke on laskenut leposykkeisiin nopeasti.

Testaajan kommentti: ”Testijakson aikana saimme lisättyä ravihevosen hiittien tiheyttä”.

Testimielessä tehdyt kaksi samanlaista kovaa peräkkäistä treenipäivää näyttivät, että ravihevoset jaksoivat hyvin myös jälkimmäisenä treenipäivänä nautittuaan 4 annosmitallista tuotetta ensimmäisen päivän treenin jälkeen ja ennen toisen päivän treeniä.

Hevoset palautuivat hyvin treeneistä ja lihaksisto pysyi vetreänä. Hevoshieroja totesi, että jumit olivat vähentyneet ennen testijaksoa olleeseen hierontakertaan verrattuna.

Testaajan kommentti: ”Hevonen, jolla on normaalisti ongelmia palautumisen kanssa palautui tuotteen avulla nopeasti kovistakin treeneistä testijakson aikana”.

Testiryhmän palautteiden perusteella hevosissa havaittiin suurin positiivinen vaikutus hevosten palautumisessa.

84 % testaajista olivat tyytyväisiä (48 %) tai erittäin tyytyväisiä (36 %) tuotteen käytön vaikutuksesta palautumiseen.

16 % testaajista ei osannut sanoa tuotteen käytön vaikutusta palautumiseen.


Tarkkaavaisuus / skarppaavaisuus

Hevoset olivat pirteämpiä ja tarkkailivat selvästi enemmän ympäristöään, myös ajaessa. Hevoset olivat valppaita ja keskittyvät paremmin. Hevoset reagoivat herkemmin ääni- ja ohjaskäskyihin ja vastasivat paremmin myös harjoituksissa mukana oleville hevosille niiden tullessa rinnalle.

Testaajan kommentti: ”Hevonen oli aiemmin arka raviradan traktoreille ja kaikelle muullekin vieraalle, mutta tuotteen käytön myötä hevonen on alkanut suhtautua varmemmin uusiin asioihin eikä enää ole ensimmäisenä pakenemassa.”


Maistuvuus

Tuote oli maistuva ja se maistui myös normaalisti ravintoa tarkasti valikoiville hevosille. 67 hevosen testiryhmästä ainoastaan 5 hevoselle tuote ei maistunut tai ainakin se vaati paljon totuttelua.


Juomahalun lisääntyminen

Ennen testijaksoa pelkkä vesi ei ole osalle hevosista maistunut ennen treeniä eikä treenin jälkeen. Veteen sekoitettu Green Stallion -juoma on maistunut lähes poikkeuksetta ennen treeniä ja treenin jälkeen. Tuotteen avulla hevoset sai hyvin juomaan myös kovilla pakkasilla. Juomiseen ja nestetasapainoon liittyvät ongelmat ovat vähentyneet, sillä hevoset ovat juoneet hyvin Green Stallion –juomaa ja sen ansiosta normaalia enemmän myös pelkkää vettä muina ajankohtina. Vesiastiat tyhjenivätkin tehokkaammin kuin aiemmin. Yhdellä hevosella juomahalu lisääntyi niin paljon, että karsina oli aamuisin märkä. Hevonen sai tuotetta yhden mittalusikan kerran päivässä

Testaajan kommentti: ”Hevonen on ollut pitkään melko huono juomaan. Testijakson loppupuolella ilman lämpötila oli jo pakkasen puolella selkeämmin ja vesi ulkona kylmää tai välillä jäässä. Talvisin hevonen on tästä syystä juonut tosi huonosti ulkona. Nyt juomahalu parantui ja myös ulkoastiaa sai päivittäin täyttää”.

Tuotetta käyttäessä hevosten aineenvaihdunta kiihtyi huomattavasti. Tuote oli erittäin hyvä tukemaan hevosen päivittäistä hyvinvointia.

Yksi testaukseen osallistunut ravitalli oli jo useamman vuoden ajan käyttänyt Green Stallionia ja muutenkin lajityypillistä ravintoa eli ei valmista pussirehua. Hevosilla ei ole ollut vatsakipuja eikä mitään muutakaan ongelmaa tällä ravinnolla. Green Stallionin etuna he pitävät tuotteen luonnonmukaisuutta, käsittelemättömyyttä ja monipuolista ravinteikkuutta. Lisäksi Green Stallionin avulla hevoset alkoivat juoda paremmin. Talvella yksi suomenori oli jo hieman ongelmallinen, sillä se oli niin huono juomaan. Green Stallionin käytön myötä 1-2 viikossa juomiseen alkoi olla jo havaittavissa positiivista vaikutusta.

Lisäksi juominen on ollut haastavaa kilpailupaikalla. Green Stallionin myötä hevoset juovat myös kilpailupaikalla startin jälkeen ja sitä kautta palautuminen lähtee paremmin käyntiin. Hevoset ovat nesteisiä eli hyvin juoneita, jolloin karvan ulkonäkö parantuu, karvan kiilto lisääntyy ja lihakset näkyvät selvemmin. Ravitalli totesi, että silloin kun hevonen juo, niin se myös syö paremmin. Tämän seurauksena ravitallin hevoset näyttävät hyvältä ja voivat hyvin, kts. kuvat kahden hevosen talvikarvasta tammikuulta.


Haittavaikutukset

Tuotteen käyttö ei aiheuttanut haittavaikutuksia. Lisääntynyttä virtsaamisen määrää pari testaajaa piti pienenä haittana.


Tietoa Green Stallion -tuotteesta

Green Stallion on 100 % luonnonelektrolyytti – aminohappoja, kivennäis- ja hivenaineita sisältävä täydennysrehu hevosille. Green Stallion on mm. maailmanennätysravitallin käyttämä (omistaja-valmentaja Juho Ihamuotila) 100 % luonnollinen elektrolyytti parantamaan nesteytystä sekä lisäämään suorituskykyä, jaksamista ja palautumista. Suomessa valmistettavaa Green Stallionia on testattu Suomessa vuodesta 2003 lähtien useilla ravitalleilla erinomaisin tuloksin. Tuotetta käyttäneet kilpahevoset ja -ponit ovat yltäneet maailmanennätyksiin.


Greens Stallion -tuotteen tausta:

 • Parantaa hevosen juomahalua kisatilanteissa ja auttaa elektrolyyttitasapainon korjauksessa
 • Soveltuu kaikkiin tilanteisiin, kun hevonen ei halua juoda
 • On hevosen oma valinta, jota se juo mielellään niin tallilla kuin kilpatilanteessa
 • Tuote on täysin luonnollinen
 • Soveltuu päivittäiseen käyttöön
 • Valmistettu Suomessa
 • Ainesosat: Masajon Intiaanisokeri-täysruokosokeri ja Bolivian Ruususuola-kristallisuola.


Käyttöohjeistus

Testaajia ohjeistettiin seuraavasti:
Lähtökohtaisesti kovassa liikunnassa tai kuumalla säällä annoskoko on 3-4 mittalusikkaa ja kylmällä tai vähemmällä liikunnalla 1-2 mittalusikkaa per annos (n. 10 litraa vettä). Suositus on käyttää tuotetta päivittäin. Käyttökertojen määrää ja annoskokoa voi säädellä liikunnan ja lämpötilan mukaan ja sen mukaan mikä soveltuu eläimelle parhaiten.


Ravintosisältö


Kuluttajatestauksen loppuraportti

Kuluttajatestauksen loppuraportin pääset lukemaan kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä:Tested Testing Lab -tunnus

Green Stallion ja Green Canine -tuotteet saavat käyttöönsä ”Tested Testing Lab” -tunnuksen.


Verensokerin mittaus

Verensokerin mittauksia tehtiin 10 kappaletta jokaiselle verensokerin mittaukseen valikoidulle eläimelle. Verensokerin mittauksissa käytettiin Wellion Vet Gluco Calea -verensokerimittaria, jossa oli omat mittaussirut koirille ja hevosille sekä Wellion Vet Gluco Calea -testiliuskoja.

Verensokeri mitattiin ennen tuotteen käyttöä ja 30 minuuttia tuotteen käytön jälkeen, jolloin verensokeri on korkeimmillaan. Lisäksi testaajat kirjasivat ylös tuotteen annosmäärän sekä mahdollisen muun ravinnon ja liikunnan mittausten välissä. Jos yksittäiset tulokset vaikuttivat epäluotettavilta, niin ne jätettiin huomiotta. Esimerkiksi, jos jälkimmäisen mittauksen verensokeri oli selvästi laskenut mitatusta verensokerin alkuarvosta ennen tuotteen käyttöä.

Testiliuskojen ilmoittamat verensokerin raja-arvot hevosille ovat 5,5-8,8 mmol/L.


Verensokerin mittauksen tulokset

Osa tesaajista halusi tehdä mittaukset kesällä, joten lopulliset verensokerin mittausten tulokset valmistuvat kesän 2021 aikana. Alla olevassa taulukossa on kuitenkin jo nähtävissä talven testijakson aikana tehdyt mittaukset.

Verensokerin maksimiarvo ei noussut viitearvon (8,8 mmol/L) yläpuolelle yhdelläkään hevosella. Verensokeri nousi hevosilla keskiarvolta 1,2 mmol/L.

Alla olevassa kuvassa on havainnollistettu tuotteen käytön vaikutusta verensokeriin. Oranssi käyrä kuvassa kuvaa verensokeria 30 minuuttia tuotteen käytön jälkeen, jolloin verensokeri on korkeimmillaan ja harmaa käyrä havainnollistaa verensokerin viitearvon maksimiarvoa. Tulokset osoittavat, että verensokeri on vielä kaukana verensokerin viitearvon ylärajasta (= varmuudella turvallinen verensokeri).


Green Stallionin vertailu muihin tuotteisiin

Green Stallion on niin monipuolinen tuote, että sille ei edes löydy suoraan vertailtavaa tuotetta ja täten hevosille saatetaankin antaa samanaikaisesti useampaa eri tuotetta. Esimerkkinä elektrolyyttiä ja sen lisäksi melassia tai mashia.

Green Stallionin etuja ovat:

 • Helppo tuote käyttää verrattuna esimerkiksi melassisiirappilla läträilyyn tai mashin turvottamiseen
 • Tehokas ja riittoisa tuote, sillä Green Stallionia laitetaan vain 10-40 g ämpärilliseen vettä. Melassin päiväannos on peräti 200-300 g.
 • Luonnollinen tuote
 • Maistuva tuote
 • Lisää juomahalua
 • Glykeeminen indeksi (GI) on matala eli tuote imeytyy hitaasti antaen ravinteikasta energiaa pitkävaikutteisesti
 • Verensokerin mittausten testitulokset osoittavat, että Green Stallionia käyttämällä verensokeri pysyy hyvin viitearvoissa eli verensokerin näkökulmasta tuotetta on turvallista käyttää
 • Parantaa jaksamista ja palautumista


Koirille suunnattu Green Canine

Green Canine on koirille suunnattu vastaava tuote ja sen testitulokset ovat nähtävissä alla olevassa linkissä:
https://www.testinglab.fi/green-canine/