Paulunsin Kaakao & Vadelma Granola on Testing Labin toteuttaman puolueettoman makuvertailutestin voittaja. Testissä oli mukana kaikki seitsemän granola-myslimerkkiä, joihin ei ole lisätty sokeria. 150 liikunnasta, omasta hyvinvoinnista ja terveellisestä ravinnosta kiinnostunutta testaajaa osallistui avoimeen makuvertailutestiin.

 

Makuvertailutestauksen tausta

Testing Labin aiemmin toteuttamat tutkimukset osoittavat, että kuluttajat arvostavat nykyään tuotteen luonnollisuutta, ravitsevuutta ja hyvää makua. Testing Lab päättikin seuraavaksi toteuttaa puolueettoman ja uskottavan makuvertailutestin selvittääkseen parhaan granola-myslin, johon ei ole lisätty sokeria.  Granolan määritelmä: Granola on mysliä rapeampaa ja sen rapeus syntyy paahtamisesta.

 

Makuvertailussa mukana olleet merkit

Vertailutestiin otettiin mukaan kaikki seitsemän granola-myslimerkkiä, joihin ei ole lisätty sokeria. Makuvertailussa olivat mukana seuraavat merkit:

Fazer Alku omenainen kaura-granola
Myllärin Omentarhan Granola, Omena – Kaneli
Risenta Kaakao & Kookos Granola
AXA Cacao, almond & blueberry Granola
Pauluns Kaakao & Vadelma Granola
Samu Sirkkagranola, Oven Roasted Cricket & Nordic Lingonberry
Dr. Oetker Vitalis Supermysli, punaisia marjoja ja jogurttilastuja (jogurttilastujen kuorrutteessa on sokeria, mutta sokerin kokonaismäärä on kuitenkin toiseksi alhaisin testituotteista)

 

Näin tutkittiin

150 liikunnasta, omasta hyvinvoinnista ja terveellisestä ravinnosta kiinnostunutta testaajaa osallistui avoimeen makuvertailutestiin. Laaja testiryhmä takasi vertailutestille luotettavan lopputuloksen. Avoin makutesti toteutettiin sokkotestinä eli osallistujat eivät tienneet testiin osallistuessaan mitä testin mysleistä maistoivat missäkin vaiheessa. Makutestin maistatukset tehtiin satunnaisesti useammassa eri järjestyksessä. Myslit maisteltiin sellaisenaan ja vettä oli tarjolla jokaisen maistatuksen jälkeen. Makutestin osallistujat valitsivat parhaan maun arvioimalla jokaisen granolan makua asteikolla 1-5.

 

Tulokset

Granola-myslien paremmuutta arvioitiin pelkästään maun perusteella. Makuvertailutestin voittajamaku sai eniten paras maku -ääniä ja lisäksi voittajamaku sai korkeimman keskiarvon makuarvosanoista.

 

Kokonaistulokset

1. Pauluns Kaakao & Vadelma Granola
2. Dr. Oetker Vitalis Supermysli, punaisia marjoja ja jogurttilastuja
3. Fazer Alku omenainen kaura-granola
4. Myllärin Omentarhan Granola, Omena – Kaneli
5. Risenta Kaakao & Kookos Granola
6. AXA Cacao, almond & blueberry Granola
7. Samu Sirkkagranola, Oven Roasted Cricket & Nordic Lingonberry

 

Paras Maku – Vertailutestin voittaja

Testing Lab myöntää makuvertailutestin voittajalle Pauluns Kaakao & Vadelma Granolalle Paras Maku -voittajatunnuksen. Kaikki Paulunsin Granolat saavat Paras Maku -tunnuksen käyttöoikeuden. Parhaan maun lisäksi Pauluns Granola-myslissä oli testatuista tuotteista vähiten kaloreita ja toiseksi eniten kuitua. Ravintosisällöistä voi lukea tarkemmin alla olevasta Granola-myslien asiantuntijavertailusta.

 

Vastaajien makukommentit

 

Pauluns Kaakao & Vadelma Granola

Pauluns Kaakao-Vadelma Granolan maku erottui muista vertailutestin granoloista lämpimällä, pehmeällä ja makean maukkaalla maulla, jossa maistuu laadukas kaakao ja kivasti makua ja raikkautta tuova vadelma. Granola on maultaan sopiva niin aamu- kuin välipalaksikin ja lisäksi se sopii myös herkutteluun sellaisenaan syötynä. Paulunsin Granola-myslin maku paranee ja voimistuu mitä kauemman sitä pureskelee ja granolan miellyttävä koostumus olikin suurempi, rapeampi ja rouskuvampi kuin muissa vertailutestin tuotteissa.

Makuvertailutestin jälkeen yhtä aikaa paikalla ollut testaajaporukka keskusteli keskenään ja he sanoivat leikillisesti, että makuasioista ei voi kiistellä. Testaajaporukassa kaikki olivat kuitenkin samaa mieltä voittajamausta ja totesivat, että tätä makua kaikkien on kyllä päästävä maistamaan.

 

Makukommentteja muista makuvertailun mauista

Dr. Oetker Vitalis Supermysli (punaisia marjoja ja jogurttilastuja) todettiin miellyttävän maukkaaksi ja makeaksi. Vitalis supermysli vastasi ainoana suuren koostumuksen osalta Paulunsin granolaa ja myös se oli miellyttävä pureskeltava nautittava.

Fazer Alku omenainen kaura-granola ja Myllärin Omentarhan Granola (Omena – Kaneli) sopivat omenan ystäville. Fazerin granolassa omenanpalat olivat isompia, lämmin ja omenanainen maku tuli esiin voimakkaammin ja granola oli Myllärin granolaa makeampi. Myllärin granolassa kaneli erottui enemmän omenan kaverina ja granola oli maultaan hieman miedompi ja testaajat sanoivat sen sopivan hyvin perhemysliksi.

 

Granola-myslien asiantuntijavertailu

Alla olevassa vertailutaulukossa on nähtävillä tuotteiden ravintosisällöt.

Makuvertailutesti MTV:n Makuja-osiossa

Lue MTV:n makuja-osion artikkeli makuvertailutestistä tästä.