Kasvismieskuva on Olli Ilanderin Liikuntaravitsemus-kirjan helmi ja toivottavasti se innoittaa sinutkin samaan suuntaan eli lisäämään kasvisten käyttöä ja voimaan paremmin.

Miksi kasviksia?
Kasvisten käytöstä saat kupanpäälle vitamiinit, kuidut, kivennäis- ja hivenaineet. Lisäksi kasviksissa on vain vähän energiaa ja kun täytät vatsan kevyillä kasviksilla, ei tule syötyä liikaa raskasta ja energiapitoista ruokaa.

Minimi puoli kiloa kasviksia päivässä
Suositusten mukaan kasviksia eli vihanneksia, hedelmiä ja marjoja tulisi syödä vähintään puoli kiloa eli 6 kourallista päivässä. 1 kourallinen vastaa esimerkiksi yhtä hedelmää tai desiä marjoja. Syö kasviksia mahdollisimman monipuolisesti ja värikkäästi, niin saat parhaan yhdistelmän terveellisiä aineksia.

Kasvikset maistuvimmillaan
Kasvikset ovat parhaimmillaan satokaudella eli kannattaa seurata satokausikalenteria. Suuren tarjonnan myötä kasvikset ovat tällöin myös edullisimmillaan.

Näillä vinkeillä lisäät kasvisten määrää helposti
1. Täytä lautanen ensin kasviksilla (salaatilla ja juureksilla)
2. Smoothieissa marjoja ja hedelmiä on helppo syödä huomaamatta. Lisäksi marjat antavat smoothieen mukavaa raikkautta ja makua. Banaani puolestaan antaa smoothielle täyteläisen koostumuksen.
3. Uunijuurekset, mausta oman maun mukaan
4. Hedelmät kulkevat helposti mukana välipaloina
5. Lisää puuroon tai jogurttiin marjoja
6. Jos omat marjat loppuvat talven aikana, niin kotimaisia marjoja löytyy myös kaupan pakastealtaasta

Muista, että syöt kaiken mitä ostat kaupasta, niin hyvässä kuin pahassakin.