Testing Labin 45 testaajan puolueeton testiryhmä testasi Kultahera-juomaa 2 viikon ajan. Testaajat nauttivat Kultaheraa 2 ruokalusikallista aamuisin sellaisenaan tai veteen sekoitettuna. Lisäksi testaajia ohjeistettiin, että tarvittaessa he voivat nauttia vielä 0,5-1 teelusikkaa Kultaheraa puoli tuntia ennen nukkumaan menoa nukahtamisen helpottamiseksi.

Testiryhmä

45 testaajan testiryhmä koostui kahdesta pääryhmästä:

  • Kuluttajista, jotka halusivat päivällä olla elinvoimaisempia, nukahtaa paremmin ja nukkua yöllä levollisemmin.
  • Kuluttajia, jotka halusivat helpotusta eturauhasvaivoihin tai virtsateiden ongelmista.


Huom! Kultaheraa ei tule käyttää, jos Marevan verenohennuslääke on käytössä.Mikä on Kultahera-juoma?

Kultahera-terveysjuoma on suomalainen herajuoma, joka valmistetaan luonnon tuotteista kaksi kuukautta kestävän käymisprosessin avulla. Kultahera-juoma sisältää pääosin maitoheraa sekä makeutukseen käytettyä omena- ja päärynämehutiivistettä. Hera on maidosta juuston valmistuksen yhteydessä erottuva neste, joka sisältää mm. proteiineja, vitamiineja, kivennäisaineita ja maitohappoa.Yhteenveto tuloksista

26/45 testaajaa (58 % testaajista) olivat tyytyväisiä tuotteeseen ja he myös suosittelisivat Kultahera-juomaa kaverille. Uni- ja eturauhasryhmien välillä ei ollut eroa tuotetyytyväisyydessä. Osa testaajista mainitsi, että kahden viikon testijakso oli liian lyhyt. Testaajat tykkäsivät juoman mausta.

58 % testaajista nukahtaminen helpottui. Nukahtaminen illalla helpottui ja nopeutui eikä unta tarvinnut odotella kuten normaalisti.

57 % testaajista yöuni oli normaalia levollisempaa. Testaajat totesivat, että uni oli rauhallisempaa, levollisempaa ja syvempää. Heräämiset keskellä yötä vähentyivät ja jos yöllä heräsi, niin uni tuli uudelleen normaalia nopeammin. Yövalvomiset ja levottomat yöt vähenivät.

60 % testaajista sai tuotteesta apua eturauhasvaivoihin. Virtsarakon toimivuus parani ja Kultahera-juoma auttoi erilaisiin virtaamis- / eturauhasongelmiin. Aiemmin testaajat kokivat, että virtsarakko ei ole tyhjentynyt kunnolla. Kultaheran avulla virtsatessa paine ja suihku paranivat, virtsarakko tyhjentyi paremmin ja virtsaamisen tarve väheni. Virtsarakon tyhjentyessä paremmin wc:ssä ei tarvinnut käydä yhtä usein kuin normaalisti. Tästä oli suuri hyöty erityisesti myös yöllä, sillä yöllisten wc-käyntien tarve väheni tai poistui kokonaan.Nukahtamisen helpottuminen

22/38 testaajalla (58 % testaajista) nukahtaminen helpottui Kultaheran avulla. Testiryhmän koko oli 45 testaajaa, joista 38 halusi apua nukahtamiseen. Osa testaajista havaitsi tuotteen käytön vaikutuksen heti ensimmäisenä iltana, muutkin testaajat kuitenkin viimeistään viikon käytön jälkeen.

Testaajat totesivat, että nukahtaminen illalla helpottui ja nopeutui eikä unta tarvinnut odotella kuten normaalisti. Kultahera auttoi myös unirytmissä pysymiseen, sillä iltaisin uninen olo alkoi valveilla ollessakin tulla tiettyyn aikaan.

Testaajan kommentti:
”Illan virkkuus ja yövalvomiset ovat poissa. Nykyään olen aamunvirkku ja illantorkku ja uni tulee nopeasti.”

Yöunen levollisuus

23/40 testaajalla (57 % testaajista) yöuni oli normaalia levollisempaa. Testaajat totesivat, että uni oli rauhallisempaa, levollisempaa ja syvempää. Heräämiset keskellä yötä vähentyivät ja jos yöllä heräsi, niin uni tuli uudelleen normaalia nopeammin. Myös yöllä wc:ssä tai lasten huoneessa käymisestä huolimatta silmät pysyvät mukavan painavina ja siten uudelleen nukahtaminen oli normaalia helpompaa ja olo aamulla oli levänneempi. Osa testaajista on aiemmin säännöllisesti heräillyt yöllä. Kultaheran avulla yövalvomiset ja levottomat yöt vähenivät ja osa kyseisistä testaajista nukkuivat pitkästä aikaa kokonaisia öitä heräämättä.

Testaajan kommentti:
”Kahden viikon Kultaheran käyttöjakson aikana olen valvonut yöllä ainoastaan kaksi kertaa. Yöllä valveilla ololla tarkoitan vähintään tunnin kestänyttä hereillä oloa. Normaalisti valvominen on ollut säännöllistä lähes joka yö jo pidemmän aikaa.”

Testaajan kommentti:
”Voin jo parin päivän käytön perusteella sanoa, että niin paljon kuin olen unettomuudesta kärsinyt ja kaikkea kokeillut (mm. Melatoniinia ja Sedixiä), niin ne eivät auta, mutta Kultaheran avulla olen nämä kaksi ensimmäistä yötä jo nukkunut todella hyvin.”

Testaajan kommentti:
”Kultaheralla tuli selkeästi ”rentoutuneempi” olo kuin Melarest melatoniinivalmisteella. Lisäksi Kultahera antoi lisävirtaa päivään”.Vireyden lisääntyminen

14/37 testaajalla (38 % testaajista) vireys lisääntyi. Testaajat, joilla vireys lisääntyi totesivat, että Kultahera antoi lisävirtaa päivään ja samalla tehokkuus lisääntyi. Testaajat totesivat, että paremmin nukutun yön ja syvempien yöunien myötä päivittäiset energiatasot paranivat ja sen huomasi päivittäisessä jaksamisessa.

Eturauhasvaivat

20 testaajaa kärsi erilaisista eturauhasvaivoista ja virtsaamiseen liittyvistä ongelmista: Vaikeutunut virtsaaminen, virtsan heikko suihku, tihentynyt virtsantarve, yöllisen virtsaamistarpeen lisääntyminen, rakko ei tyhjene kunnolla, virtsan tiputtelu, suurentunut eturauhanen ja eturauhaskivut.

60 % testaajista sai apua tuotteesta. Virtsarakon toimivuus parani ja Kultahera-juoma auttoi erilaisiin virtaamisongelmiin. Myös suurentuneesta eturauhasesta huolimatta virtsaamisvaivoihin tuli helpotusta.

Aiemmin testaajat kokivat, että virtsarakko ei ollut tyhjentynyt kunnolla. Kultaheran avulla virtsatessa paine ja suihku paranivat, virtsarakko tyhjentyi paremmin ja virtsaamisen tarve väheni. Virtsarakon tyhjentyessä paremmin wc:ssä ei tarvinnut käydä yhtä usein kuin normaalisti. Tästä oli suuri hyöty erityisesti myös yöllä, sillä yöllisten wc-käyntien tarve väheni tai poistui kokonaan. Kultaheran avulla virtsaaminen onnistui paremmin ja sen kautta olo ja kivut helpottuivat. Eturauhastulehdus oli neljällä testaajalla ja yhdellä heistä olo helpottui kahden viikon testijakson aikana kipujen lievennettyä.

Kuluttajatestauksen loppuraportti

Kuluttajatestauksen loppuraportin pääset lukemaan kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä:


Tested Testing Lab -tunnus

Kultahera-juoma saa käyttöönsä ”Tested Testing Lab” -tunnuksen.