Testing Labin 32 testaajan puolueeton testiryhmä testasi Impolan kasvitilan hampputuotteita 1 kuukauden ajan todellisissa käyttötilanteissa. Hamppuelintarvikkeista testaukseen valikoitui hamppuproteiini ja kuorittu hampunsiemen. Luonnonkosmetiikan kriteerit täyttävästä hamppukosmetiikkasarjasta testattavina olivat ihoöljy sekä käsi- ja vartalovoide. Testiryhmä koostui urheilijoista, kuntoilijoista ja aktiivisista liikkujista. Testaajaprofiilissa huomioitiin myös erilaiset ihotyypit: normaali, kuiva, herkkä ja atooppinen iho.

 

 

Impolan hampputuotteet

Hampun proteiinikoostumus on optimaalinen, sillä hampunsiementen proteiini (25 % siemenestä) sisältää kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja helposti imeytyvässä muodossa.

Hamppuproteiinijauhe sisältää 46 % laadukasta proteiinia, 21% kuitua sekä runsaasti elimistölle tärkeitä rasvahappoja. Muihin proteiinijauheisiin verrattuna hamppuproteiinijauheessa on runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja (omega-6 ja omega-3) ja vielä ihmiskehon kannalta ihanteellisessa suhteessa 3:1. Yhdessä ruokalusikallisessa hamppuproteiinijauhetta on 4-5 g proteiinia.

Kuorituista hampunsiemenistä uloin kuori on poistettu, jolloin jäljelle jää pehmeä ja pähkinäinen ydin. Ydin sisältää runsaasti proteiinia ja öljyä. Kuorittua siementä voi lisätä monipuolisesti eri ruokiin kuten smoothieihin, puuroihin, salaatteihin, taikinoihin ja jogurtteihin. Testaajat havaitsivat, että kuoritut hampunsiemenet soveltuivat monipuoliseen käyttöön ja ne olivat toimivia myös ruoanlaitossa ja leivonnassa ja toivat niihin hyvää makua, miellyttävää koostumusta ja ravinteikkuutta.

Impolan hamppukosmetiikassa käytettävä hamppuöljy saadaan kylmäpuristamalla hampunsiemenestä ja kaikki siementuotanto on kotimaista. Kaikki kosmetiikan raaka-aineet täyttävät luonnonkosmetiikan kriteerit.

Ihoöljyn korkea hampunsiemenöljypitoisuus tuo parhaiten esiin hampunsiemenöljyn loistavat ihoa hoitavat ominaisuudet. Yhdessä manteliöljyn ja kookoksen rasvahappojen kanssa ihoöljyn teho ja käyttömukavuus ovat erinomaisia.

Käsi- ja vartalovoiteesssa on korkea pitoisuus hampunsiemenöljyä, niin että tuotteen imeytyvyys on kuitenkin hyvä. Ihovoiteen muita vaikuttavia aineita ovat nokkosuute, kosteuttava glyseriini ja rasvahapot kookoksesta.

 

Testitulokset

 

Hamppuproteiini ja kuorittu hampunsiemen

Vatsaystävällisyys

Testaajat totesivat, että hampputuotteet yksinkertaisesti vaan ovat niin hyviä vatsalle ja vatsa toimii normaalia paremmin niiden avulla. Hampputuotteet antoivat vatsaan hyvän ja rauhallisen olon. Hamppuelintarvikkeet imeytyivät hyvin ja olivat vatsaystävällisiä eivätkä aiheuttaneet testaajille vatsavaivoja tai mitään allergisia reaktioita. Testaajat kokivat, että hamppuproteiini oli vatsalle miellyttävämpi ja lempeämpi kuin maitopohjaiset proteiinituotteet. Hampputuotteita käyttäessä vatsassa ei olllut turvotusta eikä ilmavaivoja.  Hampputuotteet eivät aiheuttaneet vatsaoireita herkkävatsaisille testaajille eikä testaajille, joilla on ollut vaikeuksia löytää proteiinituotetta joka ei aiheuta vatsavaivoja.

 

Kylläisyys

Testiryhmä oli yhtä mieltä siitä, että hampputuotteet olivat täyttäviä ja antoivat hyvin kylläisyyttä pitäen samalla olon kevyenä. Hampputuotteet lisättynä normaaliin ravintoon pitivät nälän poissa normaalia pidempään. Esimerkkeinä kuoritut hampunsiemenet lisättynä esim. tuorepuuroon, jogurttiin tai puuroon ja hamppuproteiini lisättynä esim. vihersmoothieen, jolloin smoothiesta tuli todella täyttävä ilman että tarvitsi syödä vatsaa täyteen ja lisäksi hamppuproteiinilla täydennetyllä smoothiella jaksoi pitkään.

 

Havainnot testaajien olotilassa hamppuelintarvikkeiden käytön myötä

Hampputuotteiden avulla proteiinin määrästä ja säännöllisestä saannista oli helppo huolehtia ja samalla hiilihydraatin määrää pystyi vähentämään. Hampputuotteet antoivat laadukasta ja monipuolista energiaa ja niiden käytön myötä tuli voimallinen, elinvoimainen, reipas ja energinen olo. Hampputuotteet pitivät vireystasoa hyvin yllä ja samalla väsymystä oli vähemmän ja jaksoi paremmin.

 

Hamppuelintarvikkeet liikuntasuorituksissa

Kuoritut hampunsiemenet olivat toimivia antamaan sporttipäivään hyvää energiaa ja oloa sekä tuomaan kylläisyyttä ja jaksamista liikkumiseen.

Testaajat totesivat, että suuri määrä hyvin imeytyvää luonnollista kasviproteiinia yhdessä terveellisten rasvahappojen kanssa palauttivat hyvin erilaisista liikuntasuorituksista, lisäsivät hyvää oloa ja toivat voimaantumisen tunnetta harjoituksen jälkeen.

Hamppuproteiinin nauttiminen ei tuntunut tavallisten proteiinilisien syömiseltä vaan enemmänkin terveellisen, ravinteikkaan juuri valmistetun proteiinin nauttimiselta.

 

Maku – Kuoritut hampunsiemenet

Kuorittujen hampunsiementen rakenne, suutuntuma ja maku olivat miellyttävät. Kuoritut hampunsiemenet olivat koostumukseltaan pehmeitä ja miellyttävän ”kosteita” ja mausta välittyi luonto ja luonnollisuus. Kuorittujen hampunsiementen maku ja koostumus olivat täydellisen positiivinen yllätys testaajille. Hampunsiemeniä täytyikin ensin nautiskella sellaisenaan eikä niitä malttanut laittaa minkään muun joukkoon. Hampunsiementen makua kuvailtiin maukkaaksi, pehmeäksi, miedoksi ja pähkinäiseksi. Testaajien aiemmin käyttämät kuoritut hampunsiemenet olivat olleet kuivia ja mauttomia. Testiryhmän makuarvosana 4,3 (asteikko 1-5, 5=paras).

 

Maku – Hamppuproteiini

Hamppuproteiinin maku oli huomattavasti paremman makuista kuin testaajien aiemmin käyttämät hamppuproteiinit. Mausta teki hyvän se, että maku oli luonnollisemman ja miedomman makuista. Mausta välittyi aito luonto ja siitä aisti ravinnerikkauden eikä se ollut edes verrattavissa teollisesti valmistettuihin proteiinivalmisteisiin vaan oli aivan niihin nähden omassa kategoriassaan. Impolan hamppuproteiinin maku ja koko makuelämys olikin kuin vastavalmistettua tuoretta vihersmoothiemaista proteiinia olisi nauttinut. Testiryhmän makuarvosana 4,1 (asteikko 1-5, 5=paras).

 

Parasta hamppuelintarvikkeissa

 

Ihoöljy

Testaajat totesivat, että ihoöljy on aivan ihana tuote!

 

Käyttömukavuus ja imeytyvyys

Ihoöljyä oli erittäin miellyttävää ja helppoa käyttää. Ihoöljyä oli huoletonta ja helppoa levittää iholle, sillä ihoöljyn koostumus oli sopivan paksu (vaikkakin ohut) ja siten miellyttävämpi kuin testaajien aiemmin käyttämät hieman ohuemmat ihoöljyt. Ihoöljyn todella hyvä ja nopea imeytyvyys oli huippujuttu ja ylitti testaajien odotukset. Ihoöljy ei myöskään tahrannut eikä aiheuttanut herkkäihoisillekaan testaajille kutinaa, ihon punoitusta eikä mitään allergisia reaktioita. Ihoöljy ei ärsyttänyt ihoa eikä silmiä. Hyvän ja pitävän korkin ansiosta ihoöljypulloa oli helppo myös kuljettaa mukana.

 

Ihoa hoitava vaikutus

Ihoöljy tuntui testaajien mielestä tehokkaalta ja toimivalta ja se ravitsi ja kosteutti hyvin ihoa. Ihoöljyn avulla iho voi paremmin. Ihoöljy hoiti erityisen hyvin kuivaa ihoa ja myös vaikutukset iäkkäämpään ihoon olivat erityisen positiiviset.

Ihoöljy kosteutti ihoa todella hyvin ja ihosta tuli miellyttävän pehmeä ja sileän tuntuinen. Rypyt vähenivät ja ihosta tuli sileämpi, tasaisempi ja pehmeämpi. Ihon pintakuivuus ja karheus hävisivät. Testaajat totesivat, että ihoöljy on erityisen ihanteellinen syys- ja talvikäyttöön sekä kuivalle iholle, sillä ihoöljyn kosteuttava vaikutus on erinomainen ja iho jää paremmin kosteaksi kuin testaajien normaalisti käyttämillä ihoöljyillä. Tällä ei kuitenkaan ole vaikutusta ihoöljyn imeytyvyyteen eikä huomaamattomuuteen.

Testaajan kommentti: ”Ihoöljy oli loistava tuote! Olen käyttänyt kasvoilla lukuisia öljyjä eikä mikään oikein ole toiminut. Hamppuöljy kosteutti ihoa 24 h!”

Ihoöljy teki ihosta vahvan ja kimmoisan. Ihoöljy teki ihosta myös terveemmän värisen ja miellyttävän hehkuvan, mutta iho ei kuitenkaan alkanut kiiltämään. Testaajat totesivat, että ihoöljyn käyttö sai ihon heti näyttämään ja tuntumaan nuorekkaammalta ja ihosta tuli pehmeä ja eloisa. Ihon kuivuus hävisi ja ihon laatu parani huomattavasti. Testaajat ihmettelivät, että voiko oman ihon hoito olla näin helppoa ja yksinkertaista, sillä pari pisaraa luonnollista ihoöljyä sai heti ihmeitä aikaan.

 

Parasta ihoöljyssä

 

Käsi- ja vartalovoide

Testiryhmä totesi, että parasta käsi- ja vartalovoiteessa on ehdottomasti hyvä ja nopea imeytyvyys sekä voiteen ihoa kosteuttava vaikutus. Mukavan paksusta koostumuksesta huolimatta käsi- ja vartalovoide imeytyi hyvin ja nopeasti eikä iho jäänyt epämiellyttävän tuntuiseksi eivätkä kädet jääneet tahmeiksi tai sotkeviksi. Voide imeytyi hyvin myös suihkun jälkeen kostealle iholle. Puhelimen näyttökin pysyi puhtaana sormenjäljistä jo pian käsivoiteen levittämisen jälkeen. Kosteuttava vaikutus oli riittävä myös atooppiselle ja kuivalle iholle.

Positiivisen vaikutuksen ihoon huomasi heti ensimmäisellä käyttökerralla. Ihosta tuli hyvin kosteutunut, pehmeä, miellyttävä ja hyvinvoiva. Voide oli toimiva myös esim. kuiville kynsinauhoille. Voide ei aiheuttanut herkkäihoisillekaan testaajille kutinaa, ihon punoitusta eikä mitään allergisia reaktioita.

Testaajat ilahtuivat kotimaisen luonnonkosmetiikkatuotteen toimivuudesta sekä toimivasta ja helppokäyttöisestä pumppupullosta.

 

Parasta käsi- ja vartalovoiteessa

 

Kuluttajatestauksen loppuraportti

Kuluttajatestauksen loppuraportin pääset lukemaan kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä:

Impolan Hampputuotteet – Kuluttajatestauksen loppuraportti

 

Tested Testing Lab -tunnus

Testatut Impolan hampputuotteet saavat käyttöönsä ”Tested Testing Lab” –tunnuksen käyttöoikeuden.

– 91 % testaajista suosittelee Impolan hamppuelintarvikkeita kaverille.
– 94 % testaajista suosittelee Impolan ihoöljyä kaverille.
– 87 % testaajista suosittelee Impolan käsi- ja vartalovoidetta kaverille.