Testing Labin 25 testaajan testiryhmä sai jokainen käyttöönsä Keskisen Myllyn tattarituoteperheen uusinta tulokasta Härkäpaputattaripastaa 750 grammaa (3 tuotepakkausta). 3 viikon testijakson aikana testaajat totesivat Härkäpaputattaripastan laadun ja maun lisäksi pastan käytön positiiviset vaikutukset mm. vatsan hyvään oloon, erilaisiin vatsaongelmiin, nälän pitävyyteen ja kuntoiluun.


Härkäpaputattaripasta

Keskisen Myllyn Härkäpaputattaripastan on ruokaa omasta maasta parhaimmillaan. Aineksina ovat vain tattarijauho, härkäpapujauho ja vesi. Pasta on siten myös gluteeniton. Proteiinia Härkäpaputattaripastassa on huikeat 20,2 g / 100 g.

Testiryhmä

25 testaajan testiryhmä koostui tuotteen kohderyhmää vastaavista testaajista, joiden liikunta-aktiivisuus oli keskimäärin 4-5 kertaa viikossa. Testiryhmäläisistä 20 testaajalla oli vatsaongelmia: vatsan turvotus, vatsakivut, vatsan huono toiminta ja/tai muut vatsaoireet.


Tulokset

Yhteenveto

  • 84 % testaajista tykkäsi Härkäpaputattaripastan mausta, loput 16 % testaajista olivat myös sitä mieltä, että maku on ihan ok
  • 32 % testaajista tykkäsivät Härkäpaputattaripastan mausta enemmän kuin tavallisen pastan mausta
  • 80 % testaajien mielestä Härkäpaputattaripastasta tulee kylläisempi olo kuin samasta määrästä tavallista pastaa
  • 76 % testaajien mielestä Härkäpaputattaripasta pitää paremmin nälkää kuin sama määrä tavallista pastaa
  • 92 % testaajista suosittelee Härkäpaputattaripastaa kaverille. Testiryhmän tuotteen kaverille suosittelun arvosanojen keskiarvo on 9,0 (asteikko 1-10)


Maku ja koostumus

Härkäpaputattaripastan maku yllätti testaajat positiivisesti. Maku oli maukas ja rukiinen ja samalla kuitenkin sopivan neutraali eikä tattarin maku erottunut pastasta. Härkäpaputattaripasta sopikin hyvin monin eri tavoin käytettäväksi ja myös lapsiperheissä lapset tykkäsivät pastasta.

84 % testaajista tykkäsi Härkäpaputattaripastan mausta ja loput 16 % testaajista olivat myös sitä mieltä, että maku on ihan ok. 32 % testaajista tykkäsivät Härkäpaputattaripastan mausta enemmän kuin tavallisen pastan mausta. Testaajien suurin syy härkäpapu- ja tattarituotteiden ostamiseen on liittynyt epäilykseen tuotteen mausta ja myös siksi Härkäpaputattaripastan suuresti tykätty maku oli mieluinen yllätys testiryhmälle.

Testiryhmä totesi, että Härkäpaputattaripastan koostumus oli miellyttävä. Koostumus oli samaan aikaan pehmeä ja kuitenkin sopivan pureskeltava, ihan niin kuin pastan pitää ollakin.

Pastan koostumus oli miellyttävän ruokaisa ja se pysyi hyvänä ja kiinteänä puuroutumatta, vaikka pastaa keitti normaalin 5 minuutin sijaan 10 minuuttia. Koostumus säilyi hyvin myös seuraavaan päivään ja pasta pysyi irtonaisena. Normaalisti pastat kiinnittyvät toisiinsa ja koostumus vetistyy seuraavana päivänä.


Vaikutus vatsan turvotukseen ja muihin vatsaongelmiin

Testiryhmästä 20/25 testaajalla oli vatsaongelmia (vatsan turvotus, vatsakivut, vatsan huono toiminta tai muut vatsaoireet). Ainoastaan yksi testaajista ei havainnut eroa vatsaongelmiin verrattuna tavallisen pastan käyttöön. Muut testaajat totesivat, että Härkäpaputattaripasta sopi hyvin vatsalle eikä pasta aiheuttanut vatsaongelmia eikä vatsaan tullut huono olo kuten normaalisti. Sen sijaan vatsan toimivuus ja hyvä olo lisääntyivät.

Vatsan turvotuksesta kärsivät testaajat totesivat, että pasta ei turvottanut vatsaa eikä ärsyttänyt suolistoa kuten tavallinen pasta ja myös ilmavaivoja oli vähemmän. Ongelmia ei ollut havaittavissa edes seuraavana päivänä syödessä uudelleenlämmitettyä pastaa. Kahdella testaajalla on ärtyvän suolen oireyhtymä. Härkäpaputattaripasta sopi heidän vatsalle eikä vatsa kipeytynyt niin kuin tavallisen pastan syömisen jälkeen. Gluteenittomia pastoja käyttävät testaajat totesivat, että vatsa toimi paremmin kuin vaaleampien gluteenittomien pastojen kanssa. Olotila oli hyvä Härkäpaputattaripastan syömisen jälkeen.


Nälän pitävyys

Testiryhmän vastauksissa korostuivat selkeästi seuraavat havainnot:

  • Härkäpaputattaripasta täytti vatsan tehokkaasti. Vatsaan ei kuitenkaan tullut liian kylläistä oloa, vaikka pasta olikin hyvin täyttävää
  • Härkäpaputattaripasta oli normaalia pastaa täyttävämpää
  • Härkäpaputattaripasta täytti vatsan hyvin ja antoi vatsaan kylläisen olon. Lisäksi kylläisyyden saavuttamiseen riitti pienempi annos kuin käyttämällä tavallista pastaa
  • Härkäpaputattaripastan nauttimisen jälkeen olo oli silti kevyt, mutta ei kuitenkaan tyhjä
  • Härkäpaputattaripastan avulla nälkä pysyi paremmin poissa kuin tavallisen pastan avulla. Testaajat olivatkin erityisen tyytyväisiä siihen miten hyvin Härkäpaputattaripasta piti nälkää

80 % testaajien mielestä Härkäpaputattaripastasta tulee kylläisempi olo kuin samasta määrästä tavallista pastaa.

76 % testaajien mielestä Härkäpaputattaripasta pitää paremmin nälkää kuin sama määrä tavallista pastaa. 16 % testaajista kokivat, että Härkäpaputattaripasta ja tavallinen pasta pitivät nälkää yhtä hyvin. 8 % testaajista ei osannut vastata kysymykseen.


Vatsan hyvä olo

Testiryhmä totesi, että vatsa ei tunnu yhtä täydeltä kuin normaalisti samansuuruisen pasta-annoksen syömisen jälkeen. Sen sijaan Härkäpaputattaripasta antoi vatsaan hyvän ja miellyttävän kevyen olon kylläisyydestä tinkimättä.

Testaajat havaitsivat, että Härkäpaputattaripasta on tuote, jolla saa pienemmällä annosmäärällä täytettyä energian tarpeen ja proteiinin saannin. Härkäpaputattaripastaa voidaankin pitää kuntoilijan unelmapastana, sillä hyvän sulavuuden, vatsaystävällisyyden ja pastan vatsaan jättämän kevyen olon myötä treenivalmius pasta-annoksen nauttimisen jälkeen tulee nopeasti. Treenin jälkeen Härkäpaputattaripasta puolestaan palauttaa hyvin treenistä antaen samalla terveellistä ja ravinteikasta energiaa ja runsaasti proteiinia.


Liikuntasuoritukset

Liikuntasuoritukset jaksoi hyvin, kun pastaa nautti ennen liikuntasuorituksia. Härkäpaputattaripasta sopi myös maratonille tankkaukseen erinomaisesti ja pienempi määrä pastaa tuntui riittävän eikä olosta siten tullut yhtä täysi kuin normaalisti maratonille tankatessa. Normaalia kevyemmän olon havaitsi hyvin myös maratonin lähtöviivalla ja juoksussa etukäteistankkaus tuntui vähintään yhtä toimivalta kuin aiemminkin.

Erityisesti tehokkaammista ja pidempikestoisista liikuntasuorituksista palautuminen tehostui. Lisäksi paljon treenatessa härkäpaputattaripastan käytön vaikutukset korostuivat parempana palautumisena. –Osaltaan palautumiseen auttoivat niin härkäpavun tuoma proteiini (härkäpaputattaripastan proteiinipitoisuus 20,2 g/ 100 g) kuin myös tattarin emäksisyys pitäen huolta kehon happo-emästasapainosta kovemman liikuntasuorituksen jälkeen tai tiiviin harjoitusjakson aikana.


Parasta Härkäpaputattaripastassa


Kuluttajatestauksen loppuraportti

Kuluttajatestauksen loppuraportin pääset lukemaan kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä:


Tested Testing Lab -tunnus

Keskisen Myllyn Härkäpaputattaripasta saa käyttöönsä ”Tested Testing Lab” -tunnuksen.