Kesäloman jälkeen pyöräilykelit ovat parhaimmillaan. Jos et vielä ole kokeillut lukkopolkimia, niin kannattaa kokeilla ja kokea pyöräilyn uusi ulottuvuus. Lukkopolkimien avulla pyöräilystä tulee miellyttävämpää ja samalla pyöräily tehostuu ja nopeutuu. Lukkopolkimia käyttäessä pystyy nimittäin jalkoja käyttämään pyöräillessä myös jalkaa ylöspäin nostaessa, sillä lukkopoljin kiinnittää pyöräilykengän sen pohjasta kiinni polkimeen näppärästi.

Hyvä vaihtoehto ovat ns. combi-polkimet, joissa polkimen toinen puoli on combi-mallinen ja toinen tavallinen poljin. Tällöin voit huoletta käyttää pyöräilykenkiä tai tavallisia kenkiä polkimia vaihtamatta.

Lukkopolkimien avulla työmatkapyöräilystäkin tulee vauhdikkaampaa ja menevämpää, joten mieti voisitko kulkea pyörällä töissä vaikka olisit aiemmin ajatellut, että työmatkasi on siihen liian pitkä. Jos mahdollista, niin mieti voisitko ainakin aluksi pyöräillä aamulla töihin ja seuraavana päivänä töistä kotiin, jolloin päivittäinen pyöräilymäärä ei kasva liian isoksi.