Testing Lab vertasi sykemittarivalmistaja Polarin sykkeenmittausmenetelmien tarkkuutta toisiinsa. Vertailussa olivat Polar H10 -sykesensori, käsivarteen kiinnitettävä Polar OH1 -optinen sykesensori ja Polar M430 GPS-juoksukello, joka mittaa sykkeen ranteesta.

Testing Labin Matti Taini kuuluu Suomen Top 20 maratoonareiden joukkoon ja Matti käytti kaikkia sykkeenmittausmenetelmiä yhtä aikaa samassa harjoituksessa. Harjoitus oli seuraavanlainen: 5 x 2 km + 3 x vauhtileikittelyä (1 km rennon kovaa + 1km rennon reipasta) + 4 x 100 m kiihdytys.

Alla olevassa kuvassa on nähtävissä samassa kuvaajassa sykekäyrät kaikista eri sykkeenmittausmenetelmistä ja ne ovat identtiset keskenään. Ainoastaan ensimmäisen minuutin aikana Polar M430 rannesyke ja Polar OH1 vielä hieman hakevat oikeaa syketasoa.

Alla olevissa kuvissa on sykekäyrät vielä vertailtavissa omina käyrinään. Sykekäyrät ovat seuraavassa järjestyksessä: Polar H10, Polar OH1 ja Polar M430 rannesyke.

Erityisesti rannesykkeen osalta on kuitenkin hyvä huomioida mahdolliset laji- ja käyttäjäkohtaiset eroavaisuudet. Lähtökohtaisesti kuitenkin ainakin 3-7 minuutin vaihtelevatehoisessa kovavauhtisessa juoksussa ja lyhyissä alle 30 sekunnin kiihdytyksissä sykkeet toimivat identtisesti ja ainakin tavalliselle kuntoilijalle käyttömukavan ja miellyttävän rannesykemittarin käyttö on varteenotettava vaihtoehto. Plussaa on myöskin se, että rannesykemittarin ansiosta sykemittari kulkee aina mukana ja sykettä pystyy seuraamaan myös Polarin 24/7 jatkuvan sykeseurannan avulla koko päivän ja yön ajan. Sekin on hyvä muistaa, että kaikkiin Polarin rannesykkeen mittauksella varustettuihin mittareihin on mahdollista jälkikäteen erikseen ostaa myös Polar H10 tai Polar OH1 -sykesensori. Ei muuta kuin ylös, ulos ja liikkumaan.