Electrolux Explore 7 -tehosekoitin on testattu Testing Labissa 38 testaajan puolueettomalla testiryhmällä 3 viikon aikana todellisissa käyttötilanteissa. Testaajat olivat liikunnasta, hyvinvoinnista ja terveellisistä elämäntavoista kiinnostuneita ja he käyttivät tehosekoitinta lähes päivittäin ja osa testaajista useamman kerran päivässä. Osalle testaajista tehosekoitin on keittiön tärkein työväline ja esim. allergiaperheissä kaikki ruoka tehdään itse. Tehosekoitin olikin monipuolisessa ja vaativassakin käytössä testijakson aikana. Erilaiset ja eri hintatasoa olevat tehosekoittimet olivat testiryhmälle tuttuja ja testiryhmässä oli mukana myös testaajia, jotka ovat aiemmin käyttäneet vain sauvasekoitinta tai monitoimikonetta. Tehosekoittimen pääasialliset käyttötavat olivat: jään murskaus, jäiset marjat, smoothiet, pirtelöt, juomat ja keitot sekä lapsiperheen ruoat.

Electrolux Explore 7 -tehosekoitin

PowerTilt® -teknologia

Electrolux Explore 7 -tehosekoittimessa on optimaalinen 10 asteen sekoituskulma. Tämän ansiosta voidaan käyttää matalampaa sekoitusnopeutta, jolloin seoksen lämpötila pysyy alhaisempana ja ainesosat eivät yliprosessoidu. Lopputuloksena on parempi maku, koostumus ja väri. Uuden tehosekoitustavan myötä ravintoaineet säilyvät paremmin ja valmis seos on tuoreempi.

Älykäs nopeuden säätö – Aina oikea nopeus

Explore 7 -tehosekoitin sekoittaa ainesosat tarkasti ja hellävaraisesti juuri oikealla nopeudella. Tehosekoittimessa on älykäs nopeuden säätö, jonka ansiosta sekoitusnopeus säilyy tasaisena käytettyjen ainesosien rakenteesta tai määrästä riippumatta. Älykkään nopeuden säädön ansiosta saadaan sama koostumus riippumatta siitä valmistetaanko pieni annos vai koko kannullinen.

Ainutlaatuinen pulssitoiminto – Haluttu koostumus

Toisin kuin muut tehosekoittimet, Explore 7 -tehosekoitin tarjoaa erilaisia pulssivaihtoehtoja eri nopeuksilla. Saat juuri oikean koostumuksen jokaista reseptiä varten. Kuvassa on nähtävissä pulssitoiminnon avulla kolmea eri nopeutta käyttämällä saatavat koostumukset. Pulse + 3 tekee koostumuksesta samettisen pehmeää ja se on hyvä myös esim. jäätelön valmistukseen.

Automaattiset reseptiohjelmat

Explore 7:ssa on neljä valmista automaattista reseptiohjelmaa: jäänmurskaus-, juoma-, keitto- ja smoothieohjelma. Tehosekoitin on optimoitu automaattisia reseptiohjelmia silmällä pitäen. Automaattisia reseptiohjelmia on helppoa ja vaivatonta käyttää ja reseptiohjelmat kestävät noin minuutin ja sisältävät eri nopeuksia, paussi- ja pulssivaiheita, joiden avulla saadaan automaattisesti ja vaivattomasti parempi koostumus ja herkullisempi lopputulos kuin käyttämällä vain yhtä nopeutta.

Tehosekoittimen ominaisuudet

  • Neljä automaattista reseptiohjelmaa: jäänmurskaus-, juoma-, keitto- ja smoothieohjelma
  • Kolme tehotasoa
  • Ainutlaatuinen pulssitoiminto joka nopeudelle
  • 1,5 litran BPA-vapaa kannu
  • Astianpesukoneen kestävä kannu ja terä
  • Max. 900 W liitäntäteho
  • Pakkauksen mukana tulee monipuoliset lisäosat: mehusuodatin, monitoimisilppuri ja matkapullo. Mehusuodattimen avulla voi valmistaa helposti ja siististi tuorepuristettua mehua. Monitoimisilppurilla saa pilkottua kätevästi esimerkiksi kasviksia. Matkapullo taas kulkee kätevästi menossa mukana.

Visuaalinen tuoteinfo löytyy linkistä: Electrolux Explore 7 tehosekoittimen tuoteinfo

Tulokset

97 % testaajista suosittelee Electrolux Explore 7 -tehosekoitinta kaverille. Ainoastaan yksi testaajista ei suositellut tuotetta kaverille ja hänkin olisi ostanut tuotteen jos siinä olisi ollut lasikannu. Testaajilta kysyttiin asteikolla 0-10 miten mielellään he suosittelisivat tuotetta kaverilleen (0 = en mielelläni, 10 = erittäin mielelläni). Testaajien vastausten keskiarvo oli 9,2.

Suurin osa testaajista kokeili säilyttää valmista seosta jääkaapissa yön yli ja kaikkien heidän mielestä koostumus säilyi hyvänä matkapullossa ja tehosekoittimen kannussa yön yli. Koostumuksen säilyminen koettiin tärkeäksi, sillä tällöin esim. smoothie oli helppo tehdä illalla valmiiksi kannuun ja juoda aamulla. Koostumuksen lisäksi myös maut säilyivät hyvinä ja tuoreina.

Tehosekoittimen laadukkuus

Testiryhmä totesi tehosekoittimen laadukkaaksi niin terien, käytettyjen materiaalien kuin jämäkkyydenkin osalta. Tehosekoitin oli kestävän oloinen ja sen osat on tehty kestämään käyttöä. Tehosekoittimen laatu välittyi myös monipuolisina toimintoina ja niiden hyvänä toimivuutena. Myös lisäosat olivat laadukkaat ja erityisesti matkapullo ja mehupuristin saivat kiitosta testaajilta.

Laadun havaitsi hyvin myös tehosekoittimella tehtyjen seosten valmistamisen aikana, sillä tehosekoitin pyöritti seosta tasaisesti ongelmitta eikä kovia ja huutavia ääniä tullut jäisten ainesosien murskaantumisen tai paksujen seosten tekeytymisen aikana. Tehosekoittimen moottorista välittyikin varmatoimisuus. Laadukkuus välittyi myös tehosekoittimella tehtyjen erilaisten seosten lopputulosten kautta.

Testaajat totesivat, että tehosekoittimen hinta-laatu -suhde on erinomainen. Testaajat olisivat testijakson jälkeen valmiit maksamaan tehosekoittimen OVH-hinnan ja enemmänkin. Testaajat totesivat, että tehosekoitin on monipuolinen, nopea- ja helppokäyttöinen sekä toimiva laite, jonka ominaisuudet antavat hyvän vastineen hinnalle.

Tehosekoittimen toimivuus monipuolisessa käytössä

Testaajat olivat tyytyväisiä tehosekoittimen toimivuuteen erilaisissa ja myös haastavissa käyttötilanteissa. Erilaiset seokset soseutuivat hyvin ja lopputulos oli sileä ja kuohkea eikä paloja jäänyt. Tehosekoittimen avulla saatiin aina taattu lopputulos eikä tehosekoittimen täyttöjärjestyksellä ei ollut väliä.

Testaajan kommentti: ”Aivan sama mitä tehosekoittimeen laittoi, niin se toimi moitteettomasti ja tehokkaasti”

Testaajat olivat tyytyväisiä tehosekoittimen suorituskykyyn ja tehokkuuteen. Parissa yksittäisessä tapauksessa pieni nesteen lisäys oli paikallaan, kun seoksessa oli mukana jäisiä ja paksuja aineksia, mutta muuten tehosekoitin pyöritti ongelmitta paksut ja tiiviit smoothiet ja muut seokset sekä jäisiä ainesosia sisältäneet seokset. Esim. smoothien teko onnistui pienemmällä nestemäärällä kuin normaalisti.

Iso 1,5 litran kannu oli sopivan kokoinen ja helppo käsitellä. Isolla kannulla onnistui yhtä hyvin pienien ja isojen määrien valmistus.

Automaattisten reseptiohjelmien toimivuus ja valmistuksen helppous

Testiryhmä totesi, että automaattiset reseptiohjelmat olivat todella miellyttäviä, vaivattomia, nopeita käyttää ja ne toimivat hyvin. Positiivinen yllätys kaiken kaikkiaan. Automaattisissa reseptiohjelmissa ohjelmien älykkyys eri nopeuksia sekä paussi- ja pulssitoimintoja hyödyntäen toi paremman lopputuloksen niin koostumuksen kuin maunkin osalta kuin mihin testaajat olivat aiemmin tottuneet käyttäessään tehosekoitinta itse manuaalisesti. Automaattisten reseptiohjelmien avulla omat reseptit paranivat ja maut tulivat paremmin esiin.

Testaajat ihmettelivät, että voiko valmistus todella olla näin helppoa valmiiden reseptiohjelmien avulla! Smoothien teko oli helppoa ja vaivatonta. Tarvitsi vain laittaa ainekset sisään ja painaa nappia. Smoothien valmistumisen aikana pystyi jo tehdä jotain muuta ja pian valmis smoothie odotti. Smoothie-ohjelma soseutti aina ainekset kunnolla ja antoi pehmeän koostumuksen.

Katso yllä olevan jäisistä mustikoista tehdyn mustikka-banaani -smoothien valmistuminen automaattisella smoothie-ohjelmalla tästä.

Sosekeittojen valmistus oli nopeaa ja vaivatonta verrattuna sauvasekoittimen käyttöön ja keitoista tuli miellyttävän kuohkeita automaattisen ohjelman avulla.

Kokonaisuutena testiryhmällä jääpalojen ja jäisten marjojen murskaus sujui tehosekoittimelta hyvin. Suurikin määrä jäisiä marjoja murskaantui hyvin myös valmiissa smoothie-ohjelmassa eikä ollut merkitystä olivatko marjat tehosekoittimen pohjalla vai pinnalla. Muutamalla testaajalla välillä pelkät jäiset marjat saattoivat kiinnittyä toisiinsa terän yläpuolelle ja terä alkoi pyörimään tyhjää. Pieni nesteen lisäys tai marjojen pyöräyttäminen lusikalla sai tehosekoittimen toimimaan sujuvasti ja jäiset marjat soseutumaan onnistuneesti.

Juomien ja mehujen valmistus onnistui hyvin automaattisella juomaohjelmalla. Tuoreen appelsiinimehun valmistaminen oli helppoa yhdistämällä mehusuodatin automaattiseen juomaohjelmaan

Pulssitoimintojen toimivuus halutunlaisten koostumusten saamiseksi

Pulssitoiminnot helpottivat ja nopeuttivat kovasti valmistusta ja toimivat niin koville kuin pehmeillekin ainesosille kuten pähkinöille ja tomaateille. Parilla testaajalla ainoastaan oli välillä sipulin kanssa pieniä ongelmia saada halutunlaista koostumusta.

Pulssitoiminnon eri nopeuksia (1-3) käyttämällä oli helppoa saada halutunlainen koostumus salsoihin ja dippeihin. Tasaisen kuohkean koostumuksen sai puolestaan tehokkaimmalla pulssinopeudella. Pulssitoimintojen avulla oli myös helppo kokeilla uusia erilaisia koostumuksia.

Tehosekoittimen käytön vaikutus makuun

Testaajien omat reseptit paranivat ja maut tulivat paremmin esiin. Valmiiden seosten koostumuksen tasalaatuisuus ja pehmeys paransivat myös makua ja takasivat makunautinnon.

Tehosekoittimen käytön vaikutus koostumukseen

Valmiiden smoothieiden, pirtelöiden ja keittojen koostumukset yllättivät pehmeydellään, kuohkeudellaan ja tasaisuudellaan. Sosekeitoista tuli erityisen kuohkeita, paksuja ja samettisen pehmeitä. Ero koostumuksessa oli merkittävä testaajien normaalisti valmistamien keittojen koostumukseen verrattuna, jolloin koostumus on jäänyt vetisemmäksi ja laihemmaksi. Smoothieista tuli kermaisen täyteläisiä ja testaajat ihmettelivät miten smoothieista voi saada näin pehmeää ja kerrassaan aivan ihanaa. Lopputulos oli myös normaalia kauniimman värinen. Esim. myslit, pähkinät ja rusinat soseutuivat myös eikä valmiissa seoksessa ollut sattumia.

Koostumuksen säilyminen

Testaajat miettivät ennakkoon, että miten erilaisten valmiiden seosten koostumus voisi säilyä yön yli. Suurin osa testaajista kokeili säilyttää valmista seosta jääkaapissa yön yli ja kaikkien heidän mielestä koostumus säilyi hyvänä matkapullossa ja tehosekoittimen kannussa yön yli. Myös maku säilyi hyvänä ja tuoreena.

Erilaisten reseptien, smoothieiden ja keittojen koostumukset säilyivät hyvin yön yli tehosekoittimen kannussa, kannella suljetussa lasisessa astiassa ja matkapullossa. Matkapullossa koostumus säilyi erityisen hyvin vaikka pirtelön, smoothien tai juoman teki valmiiksi pulloon jo edellisenä iltana. Matkapullo säilytti koostumuksen paremmin kuin mikään testaajien aiemmin käyttämä pullo.

Aiemmin koostumus on vetistynyt ja lässähtänyt, mutta Explore 7:lla kuohkeus ja pehmeys olivat tallella yön jälkeen. Tietyissä resepteissä koostumus on puolestaan jämähtänyt, mutta nyt koostumus pysyi juoksevana ja kuin juuri tehtynä ja tuoreena. Seos paksuuntui hieman säilytyksen aikana jos seoksessa oli esim. talkkunaa tai kaurahiutaleita jotka imivät nestettä itseensä.

Tehosekoittimen puhdistamisen helppous

Tehosekoittimen kannun, kannen ja terien pesumahdollisuus astianpesukoneessa sai erityistä kiitosta. Tosin tehosekoitin oli niin ahkerassa käytössä, ettei sitä malttanut laittaa astianpesukoneeseen odottamaan pesua ja täten käsin puhdistamisen tärkeys korostui.

Tehosekoitin oli erittäin helppoa puhdistaa käsin, sillä kannun sisäosassa ei ole kulmia ja terät olivat hyvin sijoitettu pestävyyden näkökulmasta. Terien ja kannun pohjan pesu oli helppoa ja se sai testaajilta erityistä kiitosta. Integroidut painikkeet helpottivat laitteen ohjelmataulun pitämistä puhtaana. Testaajat yllättyivät positiivisesti myös mehusuodattimen hyvästä ja helposta puhdistumisesta.

Tehosekoitin lapsiperheiden näkökulmasta

Isosta 1,5 litran kannusta oli suuri hyöty. Syötävää riitti kaikille ja samalta valmistuskerralta jäänyttä seosta pystyi hyödyntämään hyvin seuraavana päivänä koostumuksen ja maun säilyessä hyvinä. Koostumus oli niin tasainen, pehmeä ja kuohkea, että lapset söivät myös sellaisia reseptejä mitä eivät aiemmin olleet syöneet. Jotkut lapset eivät olleet aiemmin tykänneet juoda smoothieita ollenkaan, mutta Explore 7:n myötä smoothieista tuli heidän lemppareita.

Pienille lapsille pystyi helposti valmistamaan erilaisia koostumuksia olevia ruokia ja erityisesti myös rakeisemman ruoan valmistaminen oli helppoa pulssitoimintojen avulla ja tarpeen mukaan koostumusta pystyi helposti työstämään hieman lisää jos koostumus ei ollut vielä mieluista. Lisäksi tuttuihin resepteihin oli helppoa ja tarpeen mukaan huomaamatontakin lisätä uusia ja ravinteikkaita ainesosia.

Testaajan kommentti: ”Lapsiperheen ykköshankinta. Tehosekoitinta on niin helppo käyttää ja saa nopeasti terveellistä aikaan.”

Lapsiperheelliset pitivät erittäin hyödyllisenä ja tärkeänä, että lapset pystyivät helposti itse valmistamaan erilaisia smoothieita, pirtelöitä ja juomia Explore 7 -tehosekoittimen automaattisten reseptiohjelmien avulla. Automaattiset reseptiohjelmat olivat erityisen hyvät, sillä niissä olevan älykkyyden ansiosta lasten oli helppo itse saada optimaalinen koostumus aikaan. Tärkeänä koettiin myös automaattisten reseptiohjelmien ja tehosekoittimen paikallaan pysyvyyden tuoma turvallisuus, sillä automaattiset ohjelmat kestivät vain minuutin, antoivat valmiin seoksen ja pysähtyivät itsestään. Muovinen kannu oli kevyt käsitellä eikä sen rikkoontumistakaan tarvinnut pelätä. Tehosekoitinta pystyi turvallisin ja hyvillä mielin pitää esillä pöydällä, sillä tehosekoitin ei käynnisty heti nappia painamalla, vaan virtapainike on erillään laitteen sivulla.

Tehosekoittimen äänitaso

Testaajat totesivat tehosekoittimen äänitason melko kovaksi varsinkin kovimmalla teholla, mutta ei kuitenkaan häiritsevän kovaksi eikä ääni ollut muita testaajien käyttämiä yhtä tehokkaita tehosekoittimia kovempi. Kovimmallakin tehoilla ääni oli kuitenkin tasainen eikä häiritsevä, huutava, ikävän korkea tai muutenkaan ärsyttävä. Lapsiperheissäkin tehosekoitinta pystyi hyvin käyttämään, vaikka jotkin pienimmät lapset ääntä hieman moittivatkin. Tehosekoitinta ei kuitenkaan mielellään haluttu käyttää esim. aamulla muun perheen vielä nukkuessa.

Tehosekoittimen paikallaanpysyvyys

Tehosekoitin oli todella jämäkkä ja se pysyi hyvin paikallaan eikä tehosekoitinta tarvinnut vahtia tai pidellä kädellä esim. automaattisten reseptiohjelmien aikana.

Tehosekoittimen lisäosat

Tehosekoittimen mukana tulivat seuraavat lisäosat: matkapullo, mehusuodatin ja monitoimisilppuri. Yleensä testaajat ovat kokeneet erilaiset lisäosat turhakkeiksi, mutta mehusuodatin oli huippuluokkaa ja kun mehusuodatinta oli kerran käyttänyt, niin sen jälkeen se oli säännöllisessä käytössä. Mehusuodatinta oli helppo käyttää ja se toimi hyvin. Myös puhdistaminen oli helppoa, sillä suodattimen verkko-osa oli niin tiivis ettei sen väleihin päässyt raaka-aineita. Tiiviin verkko-osan etuna oli myös se, että valmistettavaan juomaan pääsi ainoastaan hedelmien mehu. Mehusuodattimella esim. appelsiineista valmistui vaahtomaisen mahtava ja tuore mehu ilman hedelmälihaa. Osa testaajista oli sitä mieltä, että appelsiinimehu oli ylivoimaisesti parasta mitä he olivat ikinä saaneet ja testiryhmäisten lapsetkin sanoivat: ”lisää, lisää, eikö tätä saa enempää”. Testaajat olivat tyytyväisiä mehusuodattimeen jäävän hedelmämassan tasaisuudesta ja siitä, että massaa ei tarvinnut kaapia tai irrotella mehusuodattimesta. Massa jäi kätevästi tehosekoittimen pohjalle mehusuodattimen irrottamisen jälkeen ja siten sitä oli helppo jatkokäyttää. Osa testaajista tykkäsi sekoittaa mehusuodattimen sisään jääneen tasaisen smoothiemaisen appelsiinimassan mehun joukkoon. Osa testaajista puolestaan tykkäsi hyödyntää massan smoothien pohjana.

Matkapullosta testaajat totesivat, että se oli paras heidän käyttämistään matkapulloista. Matkapullo ei vuotanut kovassakaan kuljetuksessa ja maku ja koostumus säilyivät siinä erinomaisen hyvin. Lisäksi testaajat arvostivat matkapullon laadukkuutta. Testaajat kokivat matkapullon hyödyllisenä, helppokäyttöisenä ja sopivan kokoisena. Juomisen lisäksi matkapullon kannen avaamalla matkapullon isosta suuaukosta pystyi kätevästi halutessaan myös syödä lusikalla seoksen.

Monitoimisilppuri oli hyvä erilaisten kasvisten pilkkomisessa ja sen käyttö oli helppoa.

Parasta Electrolux Explore 7 -tehosekoittimessa

Kuluttajatestauksen loppuraportti

Kuluttajatestauksen loppuraportin pääset lukemaan kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä:

Electrolux Explore 7 -tehosekoitin – Puolueettoman kuluttajatestauksen loppuraportti

Tested Testing Lab -tunnus

Electrolux Explore 7 -tehosekoitin saa käyttöönsä ”Tested Testing Lab” -tunnuksen.