Näillä vinkeillä pitäisi kauankin kadoksissa ollut treeni-into löytyä ja liikkumisesta tulla nautinnollinen ja kiinteä osa arkea

1. Aseta tavoite
On paljon helpompaa innostaa itseään liikkumaan, kun on jokin tietty tavoite edessä. Yksi hyvä keino on ilmoittautua johonkin kilpailuun tai tapahtumaan. Toinen toimiva vaihtoehto on asettaa itselle jokin oma tavoite, esim. että jaksaa juosta 15 kilometriä, juosta 10 kilometriä oman tavoiteajan alle tai pystyä käyttämään kuntosalilla aiempaa suurempia painoja tai lisätä toistojen määrää.

2. Hanki treenikaveri
Yhdessä liikkuminen on hauskempaa ja treeni tulee tehtyä huomaamatta.

3. Treenit kalenteriin
Laita treenit kalenteriin muiden viikoittaisten kiinteiden menojen tavoin. Tiettynä päivänä ja tiettyyn aikaan etukäteen tiedossa oleva treeni tulee automaatioksi ja rytmittää omaa viikkoa, jolloin myös viikon muut askareet on helpompi suunnitella. Oletko aamuihminen vai oletko vireimmilläsi vasta illalla? Kellonajalla saattaa olla suuri vaikutus treeni-intoon, joten kokeile ja löydä oma rytmisi.

4. Maltti on valttia
Aloita liikkuminen riittävän lyhytkestoisilla ja riittävän matalatehoisilla treeneillä. Halutessasi voit tehdä yksittäisiä tehokkaampia pätkiä treenin aikana tai treenin lopussa

5. Varusteet kuntoon
Laadukkaat, käyttömukavat ja toimivat varusteet tekevät liikkumisesta miellyttävää.

6. Palkitse
Hyvin tehdyn treenin jälkeen voi välillä palkita itsesi, eikä palkkion tarvitse olla aina syötävää.

7. Älä vertaile
Keskity vain omaan tekemiseen äläkä vertaile itseäsi tai kehitystäsi muihin. Omaa kehitystä toki kannattaa seurata, sillä oman kehityksen havaitseminen lisää motivaatiota ja antaa mielihyvää.

8. Kokeile eri lajeja
Vaikka harrastaisit tai nauttisit jostakin tietystä lajista, niin vaihtelu virkistää ja toimii oheisharjoitteluna.