12 kuntojuoksijaa (6 miestä ja 6 naista) testasivat MBT lightweight, MBT performance ja MBT cushioning juoksujalkineita erivauhtisilla juoksuvauhdeilla ja erilaisilla juoksualustoilla 3 kuukauden ajan. Testaajat totesivat juoksukenkien vaikuttavuuden ja toimivuuden. Testaajien mielestä kengissä oli parasta niiden rullaavuus, iskunvaimennus, pehmeys ja istuvuus. Kengillä oli positiivisia vaikutuksia myös ryhtiin ja juoksuasentoon. MBT lightweight kengässä yhdistyvät todella hyvin keveys ja rullaavuus sekä pehmeys ja hyvä iskunvaimennus. MBT performance ja MBT cushioning kengissä on maksimaalinen iskunvaimennus eivätkä kengät täten luonnollisestikaan ole yhtä kevyet kuin MBT sarjan kevyimmät lightweight-kengät. Kengät soveltuvat hyvin myös kävelyyn. Alla olevassa kuvassa on vielä nähtävissä MBT juoksujalkineiden suurimmat hyödyt juoksuun ja juoksuaskeleeseen.

Rullaava juoksuaskel

Kenkiä käyttäessä juoksija laskeutuu luonnostaan keskijalalle kantapään sijaan. Keskijalalle laskeutuessa juoksuaskel siirtyy helposti päkiälle ja kengän ominaisuuksien avulla rullaavan juoksuaskeleen saa luonnollisesti aikaan kuin itsestään. Kengät lisäsivät juoksun rullaavuutta verrattuna testaajien aikaisemmin käyttämiin lenkkareihin.

Kengät toimivat hyvin jokaisella juoksualustalla. Kenkä toimii parhaiten kovalla juoksualustalla, kuten asfaltilla. Kengän rullaavuusominaisuus korostuu vielä entisestään asfaltilla ja myös hyvä iskunvaimennus puoltaa asfalttijuoksua.

Iskunvaimennus kunnossa

Kenkä istuu jalkaan hyvin ja jalka ottaa oman muotonsa hyvin kengässä. Lisäksi kenkiä käyttäessä juoksuaskel on erittäin pehmeä johtuen kenkien iskunvaimennuksen suuruudesta. Kengän ominaisuuksista ja hyvästä iskunvaimennuksesta johtuen 75 % testaajista sai avun juoksuvaivoihinsa (polvi- ja alaselkäkivut sekä iskias-vaivat).

Tested Testing Lab -tunnus

MBT juoksujalkineet saavat käyttöönsä ”Tested Testing Lab” -tunnuksen.