Näiden vinkkien avulla kengät pysyvät hyvässä kunnossa ja syksyisessä säässä juoksemisesta tulee miellyttävämpää.

1. Sanomalehdet ovat juoksukenkien pelastus märillä ja sateisilla syyskeleillä. Sanomalehdet imevät kosteuden kastuneista lenkkareista ja kengät pysyvät pehmeinä.

2. Käytä juostessa riittävän ohuita sukkia. Paksut tennissukat eivät ole paras valinta, sillä ne kastuvat helposti, imevät kosteutta ja tuntuvat kastuneina epämukavilta jaloissa.

3. Vedenpitäviä juoksukenkiä on tarjolla entistä enemmän ja niiden avulla jalkojen pitäisi pysyä kuivina kosteallakin säällä.

4. Jos sinulla on kahdet juoksukengät, niin jalkojen ja lihasten näkökulmasta kenkiä on hyvä vaihdella eikä kuluttaa ensin toisia kenkiä loppuun.

5. Älä kiristä kengännauhoja liian tiukalle, jotta jalka pääsee sopivasti liikkumaan kengässä mahdollistaen luonnollisen juoksuaskeleen.

6. Älä käytä liian vaimennettuja juoksukenkiä, jotta jalkapohjan ja jalan lihakset pääsevät aktivoitumaan, vahvistumaan ja edesauttamaan jalan luonnollista liikettä.

7. Liukkaiden kelien tullessa lenkkareiden päälle voi vetää erilliset liukuesteet, joita käyttämällä omista suosikkijuoksukengistä saa pitävät ja niiden käyttö mahdollistuu liukkaillakin keleillä. Tarvittaessa liukuesteet on myös helppo irrottaa kengistä juoksulenkin aikana jos niille ei ole tarvetta.